Skip to content
Titiyo
Titiyo

Musik

Titiyo till Stockholm och Göteborg i höst 

Titiyo är tillbaka! Artisten som är och förblir en ständigt återkommande nytänkare och inspiratör på den svenska musikscenen. Nu är hon aktuell med ny musik och i höst får publiken äntligen möta henne igen – 20-21 oktober på Orionteatern i Stockholm och 27-28 på Stora Teatern i Göteborg.  

Som en av pionjärerna bakom modern soulpop i Sverige är det drygt 30 år sedan Titiyo solodebuterade på superhippa labeln Telegram med självbetitlade soulskivan “Titiyo”. Sedan dess har hon experimenterat och rört sig mellan rnb, soulpop, electronica och krautrock. Nu har hon tagit experimentet vidare för att ännu en gång skapa något nytt – Morriconedoftande trip pop möter en av Sveriges främsta röster på Orionteatern och Stora Teatern.  

–  Det är första gången jag skapar något för en specifik plats. Jag vill att publiken ska kliva in i en annan värld och glömma vad det är för plats och klimat utanför dörren. Ett Titiyo-gig men med känsla av solnedgång och ökenlandskap. Jag kommer blanda nytt med gammalt – “Drottningen” kanske kommer låta annorlunda. Andra kanske låter detsamma men kommer passa in i världen vi skapar, hälsar Titiyo.  

Titiyo har under åren samarbetat med flertalet artister och band såsom om Jonathan Johansson, Peter Svensson, Kleerup, Goran Kajfeš, Thåström och Petter. Hon har hunnit släppa hela sex fullängdare under eget namn. I sommar är Titiyo aktuell med nya singeln “Tigern” och beger sig ut på turné med bandet Sunnan – en konsert som går i linje med känslan som ska framföras i höst.  

–  Jag älskar att samarbeta så vem vet, det kommer kanske kommer någon gäst och hälsar på i höst, avslutar Titiyo.  

Sommaren 2023 beger sig Titiyo ut på turné med bandet Sunnan. 

– Ibland händer det att man hör och ser band man tycker är såpass bra att man önskade att man själv var bandmedlem. Så var det med Sunnan och i det här samarbetet blir jag så gott som en av dom men fortfarande som artisten Titiyo. Vi klingar förvånansvärt bra ihop, hälsar Titiyo. 

Om Sunnan 

Sunnan är Cinema. Spaghetti Motown, Cowboy Soul. Känslan av dina mest dramatiska filmupplevelser, samplade till suggestiva, medryckande och oerhört nära liveupplevelser. Mitt under pandemin samlades fem av Sveriges mest anlitade frilansmusiker i en lada för att, helt utan måsten, hitta nya musikaliska uttryck. Efter återkommande resor till Dalarna och ladan i Sunnanhed står bandet nu redo med ett helt album som släpps under senare delen av 2023. 

 

Titiyo

Titiyo

Kontakta oss om du vill ha mer information eller boka Titiyo. Observera att biljetter endast går att köpa via länkarna på denna sida.

Pressbilder
www.mynewsdesk.com/se/allthingslivesweden

Bokningar
Emil Rossling
emil.rossling@allthingslive.se

Booking Form All Things Live

Boka Titiyo

Vänligen fyll i formuläret för att skicka en förfrågan till vår artistbokare, så återkommer vi så snart som möjligt. Vi kan även kan hjälpa dig hitta artister som sträcker sig bortom vårt eget stall.

1/2