Skip to content

Arvid Nero beger sig ut på sin största sommarturné någonsin

Nu står det klart att Arvid Nero markerar en ny milstolpe i sin karriär när han beger sig ut på sin största sommarturné någonsin. Efter flera hyllade singelsläpp och med ett efterlängtat album på väg, kommer Arvid Nero bjuda på magiska sommarkvällar runtom i landet.

Den 17 maj är ett datum att se fram emot för alla som älskar Arvid Neros musik. Då släpps hans nästa singel “Silverkällan” – ett smakprov från det kommande albumet som beräknas släppas i juni. Låten följer den hyllade singeln “Öl och Karaoke” som släpptes i februari.

I sommar beger han sig ut på vägarna för att möta publiken och bjuda på en kombination av nya låtar och tidlösa favoriter – missa inte det.

Om Arvid Nero

Arvid Nero har genom åren rört sig fritt i en musikalisk värld som domineras av blues, country och soul. Hans texter är betraktelser över svärtan i livet, ofta parade med en ådra av tragikomik.

Han påbörjade sin musikaliska resa som gatumusiker i Göteborg och 2018 debuterade han med det kritikerrosade soloalbumet “Mother Earth”. Sedan dess har han släppt ytterligare två album, en EP och ett antal singlar.

Hösten 2022 kom Arvids första singel på svenska; “En gång en vän” och det blev starten på nytt låtskrivande nu med fokus på det egna språket. Han hittar inspiration hos de stora musikaliska poeterna som Cornelis, Åkerström, Dylan och Cohen men den artist han själv verkligen känner samhörighet med är Alf Robertson och hans musik och texter om det vanliga livet.

Arvid och Albin Lee Meldau har varit vänner i många år och hade tillsammans soulbandet The Magnolia, där de båda var sångare. De två har skapat musik tillsammans sedan de var i tonåren, i höstas såg vi dem också i TV4:s Så mycket bättre där de gemensamt tolkade Anne-Lie Rydés stora hit “Segla på ett moln”. Arvid har även varit en del av Albins liveband i flera år. Nu fortsätter de samarbetet på med hans nya musik där de har skrivit ihop med Peter Kvint, som även står för produktionen. Deras musikaliska gemenskap har nu också fördjupats ytterligare då Arvid är den första artisten på Albins nystartade skivbolag Mayfly Recordings. Singeln “Galler” blir labelns första release.

“Galler”, som är en hommage till poeten Stig Dagerman och hans författarskap ger oss en stark berättelse med ett stråk av vemod, en vacker melodi och en underbar produktion. Arvids röst har verkligen förmågan att gå rakt in i själen.

Arvid fortsätter att utforska det svenska språket i sin musik och mer musik kommer under året.