Skip to content
Hulkoff press image
HULKOFF

Musik

KVEN markerar debuten av Hulkoff som “solo”-artist. Efter att ha ägnat decennier åt att skriva och uppträda i bandkonstellationer (ett decennium av framgång som låtskrivare/frontman för guldsäljande svenska topplistan Raubtier), var det hög tid att förverkliga denna idé. Skivan är mixad och mastrad på the Black Lounge av ljudmaestro Jonas Kjellgren.

“Jag har tänkt på det här albumet väldigt länge”, säger Hulkoff, “och att äntligen låta det se gryningen är inget annat än triumferande”.

Musiken är, som Hulkoff föredrar det, järnhård och grandios. Melodisk och aggressiv, Metal för

vikingahjärtan. Texterna fördjupar sig i Nordens uråldriga anor, och sättet att leva och kvenernas, skyternas, goternas, kelternas, finnarnas och de senare norrlänningarnas religion. Från bronsåldern genom folkvandringstiden och in i järnåldern, Fenno-Scandia (eller Etunaheimar/Jotunheim) har varit en vattenkokare av kulturell födelse. Och hårda krigare.

Ragnarök är HULKOFFs tredje folk metal soloalbum, och släpptes den 22 oktober 2021. Med rörande refränger och majestätiska toner, har hans senaste skiva bundit lyssnare med skandinavisk historia och nordisk myt samtidigt som den ger glimtar av livet här och nu. Det här albumet är en uppföljare till det mycket framgångsrika soloalbumet Pansarfolk (släppt 2020), som vid sin release gick in i #1 plats i både Physical Album Chart och Rock Album Chart i Sverige.

Spotify

HULKOFF