Skip to content

26 mars 2024

Ulla Skoog och Krister Henriksson i “Kärleksbrev” – en brevväxlande kärlekshistoria

“Kärleksbrev” av A.R. Gurney är ett gripande verk om mänsklig kontakt, intimitet och tidens gång genom utbyte av kärleksbrev mellan två personer. I centrum står två karaktärer; Andrew och Melissa, vars relation utvecklas genom brev de skriver till varandra.

I rollerna ser vi Krister Henriksson och Ulla Skoog – två av teatersveriges absoluta giganter. Med sina betydande och banbrytande bidrag till svensk film och teater tar nu denna duo varandra i hand och intar Scalateaterns scen i Stockholm med föreställningen ”Kärleksbrev” – premiär den 23 september 2024.

– Jag hade gett upp. Hur länge hade vi inte talat om det här? Att göra nåt ihop. Så kom den här pjäsen ”Kärleksbrev”. Jag ringde Ulla och sa; ” Ja nu gör vi det, nu eller aldrig!” Så, nu gör vi det! Ett älskande par, det var i grevens tid! Men vi gjorde det! Ses på Scala, säger Krister Henriksson.

Scenen är avskalad med endast de två skådespelarna sittandes bredvid varandra, läsandes högt ur de brev som de har skrivit från barndomen ända fram till det definitiva slutet. Själsligt sida vid sida – nästan en hel livstid.

Andrew är den fyrkantiga svärmorsdrömmen som gör spikrak karriär medan Melissa är den rika flickan som revolterar och tappar status. Genom dessa motpolers kärleksbrev skapar de tillsammans en rik väv av känslor där Andrew och Melissa navigerar genom livets komplexiteter, kärlek och förluster. Andrew och Melissa drar in publiken i sin korresponderande intima värld – inte utan ironi och humor.

Trots tidens gång och avståndet som skiljer dem åt knyter kärleksbreven ett band som överträffar tids- och rumsliga begränsningar. När slutkortet faller är vi kvar med både förlust och hopp – en påminnelse om att minnena vi skapar består för evigt.

– I grevens tid händer det saker. En pjäs som grep tag och en medspelare av rang. Godsaker. Lustfyllt, säger Ulla Skoog.

***

”Love Letters” hade urpremiär off-Brodway 1989, då med Kathleen Turner och John Rubinstein i rollerna. Pjäsen har sedan dess spelats av några av världens främsta skådespelare tex; Tom Hanks och Rita Wilson, Anouk Aimée och Gérard Depardieu, Mia Farrow och Brian Dennehy, Angelica Houston och Martin Sheen.

2024 års svenska uppsättning av ”Kärleksbrev” regisseras av Eva Dahlman (Angels in America, Hedda Gabler, Egenmäktigt förfarande, Påklädaren mfl)

”Kärleksbrev” har premiär på Scalateatern i Stockholm den 23 september.

Föreställningen kommer att spelas både på dag- och kvällstid under hösten 2024 med biljettpris: 395 kr.

”Kärleksbrev” är en samproduktion mellan Scala och All Things Live.

Biljetter finns ute nu på allthingslive.se/event/karleksbrev

Mer nyheter

14 juni 2024

Henry Moodie till Fryshuset Klubben den 10 oktober!

Henry Moodie har snabbt blivit en favorit bland både fans och kritiker med sina ärliga och relaterbara låtar. Nu står det klart att den brittiske singer-songwritern tar med sin Goo...
Läs mer
12 juni 2024

Rhys Nicholson till Stockholm med showen “Huge Big Party Congratulations!”

Den prisbelönta komikern Rhys Nicholson kommer till Playhouse i Stockholm med sin nya stand up-show "Huge Big Party Congratulations!" 13 september 2024.
Läs mer
10 juni 2024

Weeping Willows presenterar julturnén “Songs of Winter”

Weeping Willows, ett av Sveriges mest älskade band, åker på på julturné 2024. Med start den 5 december kommer bandet att sprida julstämning över hela Sverige med konserter i tolv o...
Läs mer
29 maj 2024

Välkomna till All Things Live-familjen Soppgirobygget!

Läs mer
29 maj 2024

Upplev Sabatons legendariska ‘Sabaton – The Tour To End All Tours’ på bioduken – bandets största turné någonsin

Följ med på en oförglömlig heavy metal-resa med Sabaton när vi stolt presenterar filmen 'The Tour To End All Tours' – en fristående hyllning till bandets mest monumentala turné hit...
Läs mer
27 maj 2024

Tower of Power till Sverige

Läs mer
24 maj 2024

Petter intar sommarsverige 2024 med fullt band

Läs mer
24 maj 2024

Veronica Maggio annonserar sommarturné 2024

Nu står det klart att Veronica Maggio beger sig ut på sommarturné 2024 för att besöka en rad festivaler och scener, både i Sverige och Norge. Missa inte chansen att uppleva en av ...
Läs mer

Prenumerera på nyhetsbrevet

Som medlem i vår kundklubb får du våra nyhetsbrev med möjlighet att boka biljetter före alla andra, information om spännande biljettsläpp, videos och spellistor från våra artister och mycket mer.