Skip to content

3 juli 2024

Konsert

TV-SUCCÉ. Svenske Oscar Stembridge gjorde succé i America’s Got Talent inatt – och går vidare i tävlingen

Oscar Stembridge är en av de mest spännande unga talanger som kommit fram i Sverige på flera år. En mångsidig musiker som spelar piano, bas, trummor och som har ett karaktäristiskt gitarrspel. Nu, vid 16 års ålder, har Oscar byggt upp en hängiven global publik, över 300 000 följare på sociala medier och imponerar med sina avskalade, känslosamma liveframträdanden.

Nu lär publiken växa ännu mer. I natt framträdde nämligen Oscar, som andre svensk någonsin (Chris Kläfford var ju först), i TV-programmet “America’s Got Talent”, där han gjorde succé och tog sig vidare i tävlingen. Oscar fick stående ovationer från publiken och Simon Cowell sa “That was beautiful. Everything about this audition was you. This to me was a brilliant audition”.

Oscar berättar själv: ”Att få spela min egen musik på världens största scen var helt fantastiskt och att få den fina responsen från publiken och från juryn – det är något jag aldrig kommer att glömma!”

I programmet framförde Oscar den självskrivna låten “What If”, som handlar om hopp, om att drömma om världen som en bättre plats. Jurymedlemmen Howie Mandel sa ”I am so glad to be sitting 30 feet away watching your future and your life change forever.”

HÄR KAN DU LYSSNA PÅ “WHAT IF”

Här kan du se Oscars audition från America’s Got Talent, episod 5 (amerikansk TV, NBC och Peacock)
LÄNK TILL AGT:s YOUTUBEKANAL

Oscar skriver just nu på uppföljaren till sin kritikerrosade debut-EP, THIR13EN.

 

BAKGRUND OSCAR STEMBRIDGE
Oscar har uppträtt sedan mycket unga år – han har sjungit och spelat live sedan han var 6 år gammal. Han började spela piano vid 5 års ålder och gick snabbt vidare till akustisk gitarr, bas och trummor.

Oscar började dela sina musikaliska talanger på nätet vid 7 års ålder genom att göra covers, allt från rock och pop till reggae. Stora artister började dela unge Oscars originella covers vidare, t ex Queen, Aerosmith och Guns N’ Roses – inlägg som nådde miljoner.

Idag är Oscar 16 år, på det sjuttonde och har spelat på många historiska svenska scener. Han har setts live av över 1,3 miljoner människor på Allsång på Skansen, spelat på Cirkus i Stockholm, uppträtt framför 50 000 människor på Sveriges största klimatkonsert, och är den yngsta artisten någonsin som uppträtt på stora scenen vid Boardmasters Festival i Storbritannien.

År 2020 spelade han live för Hennes Kungliga Höghet, Kronprinsessan Victoria på hennes födelsedag framför miljoner TV-tittare. Han turnerade runt i Sverige för att samla in pengar till välgörenhetsorganisationen “Aldrig Ensam” och var nominerad till Nickelodeon Kids’ Choice Award. Samma år hade han huvudrollen i succé-SVT-serien för barn, “Kär” med 122 avsnitt. TV-publiken såg honom återigen 2021 i rollen som Felix i sista säsongen av den populära serien “Up4Noise”.

År 2021/2 skrev och släppte Oscar sin debut-EP “THIR13EN”. Han spelade själv alla instrument på EP, förutom trummor. THIR13EN hyllades av kritiker och ledde till att Oscar vann utmärkelsen Årets Nykomling på Denniz Pop Awards, framröstad av en jury full av branschexperter, t ex Max Martin. Oscar är den yngste någonsin att ha tilldelats priset. Oscar gick ut nian 2023 och har spenderat stora delar av innevarande år att skriva nya låtar och spela live. Han hittar fortfarande tid att göra det han älskar mest – uppträda på gatorna i sin hemstad, Malmö.

Han har byggt upp en stark global följarskara och har mer än 300 000 följare på sociala medier. Oscar har jobbat på massor av nya låtar som kommer att släppas nu framöver. Detta är bara början för Oscar.

LÄNKTRÄD

Mer nyheter

3 juli 2024

TV-SUCCÉ. Svenske Oscar Stembridge gjorde succé i America’s Got Talent inatt – och går vidare i tävlingen

Oscar Stembridge är en av de mest spännande unga talanger som kommit fram i Sverige på flera år. En mångsidig musiker som spelar piano, bas, trummor och som har ett karaktäristiskt...
Läs mer
19 juni 2024

Infinity Song till Hus 7, Stockholm den 29 oktober 2024

Läs mer
16 juni 2024

Mero till Fållan i Stockholm den 12 februari 2025

Den tysk-turkiske rapparen Mero kommer till Fållan i Stockholm den 12 februari 2025 som en del av sin omfattande Europa-turné. Mero har snabbt etablerat sig som en av Europas mest ...
Läs mer
14 juni 2024

Henry Moodie till Fryshuset Klubben den 10 oktober!

Henry Moodie har snabbt blivit en favorit bland både fans och kritiker med sina ärliga och relaterbara låtar. Nu står det klart att den brittiske singer-songwritern tar med sin Goo...
Läs mer
12 juni 2024

Rhys Nicholson till Stockholm med showen “Huge Big Party Congratulations!”

Den prisbelönta komikern Rhys Nicholson kommer till Playhouse i Stockholm med sin nya stand up-show "Huge Big Party Congratulations!" 13 september 2024.
Läs mer
10 juni 2024

Weeping Willows presenterar julturnén “Songs of Winter”

Weeping Willows, ett av Sveriges mest älskade band, åker på på julturné 2024. Med start den 5 december kommer bandet att sprida julstämning över hela Sverige med konserter i tolv o...
Läs mer
29 maj 2024

Välkomna till All Things Live-familjen Soppgirobygget!

Läs mer
29 maj 2024

Upplev Sabatons legendariska ‘Sabaton – The Tour To End All Tours’ på bioduken – bandets största turné någonsin

Följ med på en oförglömlig heavy metal-resa med Sabaton när vi stolt presenterar filmen 'The Tour To End All Tours' – en fristående hyllning till bandets mest monumentala turné hit...
Läs mer

Prenumerera på nyhetsbrevet

Som medlem i vår kundklubb får du våra nyhetsbrev med möjlighet att boka biljetter före alla andra, information om spännande biljettsläpp, videos och spellistor från våra artister och mycket mer.