Skip to content

24 apr 2024

Konsert

Magnus Carlson och The Moon Ray Quintet till Fasching

Magnus Carlson & The Moon Ray Quintet är tillbaka!

Det var 2008 som historien tog sin början – född ur en idé om ett jazzalbum för EMI/Blue Note. Magnus Carlson tog kontakt med Goran Kajfeš och samlade ett enastående band bestående av Goran på trumpet, Per Ruskträsk Johansson på saxofon och flöjt, Lars Skoglund på trummor, Carl Bagge på piano, Peter Forss på bas och Mattias Ståhl på vibrafon.

Deras debutalbum, som i huvudsak bestod av musik utanför den klassiska jazzstandardrepertoaren – alltifrån The Zombies till Rodriguez – blev snabbt hyllat och följdes upp av en turné och ännu ett album “Echoes”. Nu står de äntligen redo att tillsammans möta publiken igen.

  • Vi hade väldigt roligt och spelade en hel del fram till 2013 då våra andra band och projekt helt tog överhanden. Under årens lopp har vi pratat om att återuppstå någon gång – och nu är det äntligen dags, säger Magnus Carlson.
  • Att spela låtar från vitt skilda håll som vi alla tycker om och lyssnat på, i hyfsat klassiskt jazz-snitt med bästa bandet och Magnus unika röst, kändes lustfyllt och naturligt varje sekund. Ska bli så kul att väcka liv i det här igen, säger Goran Kajfeš.

Förutom låtar från tidigare album kommer de även att bjuda på nyskrivet material. Förbered dig på kvällar fyllda med svängig jazz och magiska toner när Magnus Carlson & The Moon Ray Quintet intar scenen på Fasching 22 och 23 november. Biljetter finns ute nu.

Mer nyheter

20 maj 2024

Parham ansluter till All Things Live och firar 10-årsjubileum av debutalbumet “Pojk” med stor konsert på Fållan

Äntligen kan vi avslöja en drös nyheter om Parham, som numera är en del av All Things Live och tillbaka hos Playground Music som skivbolag. Den 1 november firar han 10-årsjubileet...
Läs mer
9 maj 2024

Bianca Del Rio återvänder till Sverige med sin nya hyllade standup “Dead Inside”

Läs mer
30 apr 2024

Evergrey tillkännager höstturné i Skandinavien med sitt nya album “Theories of Emptiness”

Efter mer än 30 år av att forma historien för progressiv metal är Evergrey äntligen tillbaka – de släpper sitt 14:e album "Theories of Emptiness" och annonserar en höstturné 2024!
Läs mer
30 apr 2024

Kristina “Keyyo” Petrushina och Hampus Hedström på avskedsturné med “Frågar åt en kompis – The Farewell Tour”

Efter sju år är det dags för podden “Frågar åt en kompis” att gå i graven, men inte utan en oförglömlig avskedsturné! Missa inte när Kristina "Keyyo" Petrushina och Hampus Hedström...
Läs mer
26 apr 2024

En kväll på Cirkus med Benny Anderssons Orkester

En efterlängtad återkomst av Benny Anderssons Orkester med Helen Sjöholm och Tommy Körberg på Cirkus i Stockholm tisdag den 11 juni. Det är fem år sedan BAO senast bjöd upp till d...
Läs mer
24 apr 2024

Magnus Carlson och The Moon Ray Quintet till Fasching

Magnus Carlson & The Moon Ray Quintet är tillbaka! Förbered dig på kvällar fyllda med svängig jazz och magiska toner när Magnus Carlson & The Moon Ray Quintet intar scenen på Fasch...
Läs mer
22 apr 2024

Hyllade Albin Lee Meldau tar över Sveriges arenor i vinter!

I vinter får vi följa med när Albin Lee Meldau höjer ribban ytterligare och ger sig ut på “The Discomforts Tour”, vilket blir hans största turné hittills.
Läs mer
17 apr 2024

Weeping Willows återvänder till Dalhalla – gästas av Sarah Klang, Maja Francis och Daniela Rathana

Weeping Willows förtrollade publiken på Dalhalla i september förra året tillsammans med Lisa Ekdahl och Moonica Mac. Nu står det klart att de återvänder till den ikoniska platsen f...
Läs mer

Prenumerera på nyhetsbrevet

Som medlem i vår kundklubb får du våra nyhetsbrev med möjlighet att boka biljetter före alla andra, information om spännande biljettsläpp, videos och spellistor från våra artister och mycket mer.