Skip to content

16 mars 2022

Konsert

Hela Sverige Skramlar för Ukraina – unik insamlingskonsert i Avicii Arena lördagen den 2 april

Hela Sverige Skramlar är (tyvärr) tillbaka igen för att genomföra en insamlingskonsert i solidaritet med Ukraina lördagen den 2 april kl. 20:00 i Avicii Arena. Alla som medverkar ställer upp gratis och biljettintäkterna går till sex olika organisationer i deras arbete med att stävja humanitär kris samt främja mänskliga rättigheter och demokrati. Biljetterna kostar från 395 kr/styck (inklusive serviceavgift) och släpps fredagen den 18 mars kl. 10:00 via helasverigeskramlar.nu samt aviciiarena.se.

Återigen samlas landets bokningsbolag för att arrangera en insamlingskonsert med Sveriges artistelit. Den här gången i solidaritet med Ukraina och med tre stora tematiska teman i fokus; humanitär kris, mänskliga rättigheter och demokrati.

Humanitär kris:

Mer än en miljon människor är på flykt och många av dessa är barn. Samtidigt är ännu fler fast i städer och orter i Ukraina och drabbas eller riskerar att drabbas av kriget, antingen direkt av militärt våld eller indirekt av svält och sjukdomar. Vi måste hjälpa människor i nöd.

Mänskliga rättigheter:

Det finns få saker mer oförenligt med mänskligt värde och liv som krig. Vi får många uppgifter om grova kränkningar av mänskliga rättigheter och brott mot internationell rätt i den pågående konflikten, alltifrån urskillningslös beskjutning av civila områden till förnekande av basala behov såsom mat, sömn och sjukvård. Vi måste kämpa för mänskliga rättigheter.

Demokrati:

Demokratin i Ukraina är under direkt angrepp, samtidigt som vi ser ökad repression i Ryssland och Belarus. Det lilla utrymme som funnits kvar för fria oberoende medier och civilsamhället i Ryssland har brutalt stängts ner. Sedan krigsutbrottet har vi sett det stora folkliga motståndet mot kriget och hur de modiga röster som står upp mot Putin-regimen och manar till fred tystas systematiskt. Vi måste stå upp för demokrati och frihet i Ukraina, Belarus och Ryssland.

– För ungefär en vecka sen fick jag ett antal samtal från olika håll där alla var inne på samma sak; ”Vi måste bara göra något igen”. Trots att vår bransch haft näringsförbud i två år så har ingen tvekat till att ställa upp för det här ändamålet. Allt har bara rullat på i ljusets hastighet, berättar Mikael Tillman, producent och en av initiativtagarna.

Kvällen i Avicii Arena kommer fyllas med unika framträdanden med några av Sveriges främsta artister som alla medverkar utan att ta betalt och där biljettintäkterna oavkortat går till organisationerna Internationella Röda Korset, Proliska, UN Women Sweden, Fight for Right, Civil Rights Defenders och The Media Initiative for Human Rights.

Artister som medverkar är:
Gina Dirawi
Amason
Peter Jöback
Malena Ernman
Melissa Horn
Wilmer X
Johnossi
Cornelia Jakobs
Miriam Bryant
Ola Salo
Benjamin Ingrosso
Sarah Dawn Finer

Fler artister tillkommer

– Vi är oerhört glada och tacksamma över det engagemang som finns hos artisterna och hos alla de som till vardags arbetar med liveunderhållning. Såsom managers, bokningsbolag, musiker, crew, security, tekniker, regissörer, riggers, cateringpersonal, evenemangsvärdar, arenapersonal, humpare, formgivare, fotografer och olika partners/företag. Alla dessa som faktiskt ställer upp gratis och möjliggör den här kvällen, avslutar Mikael Tillman.

Om val av hjälporganisationer

Insamlingskonserten har tre stora tematiska teman: den humanitära krisen, mänskliga rättigheter och demokrati. De organisationer och initiativ som valts ut för att ta emot insamlingen från evenemanget arbetar alla inom ett eller flera av dessa tematiska områden. Dessa har valts ut med hjälp av utrikespolitiska experter i dialog med personer på marken och är en mix av internationella aktörer och lokala icke-statliga organisationer (NGOs).

Humanitär kris:

Internationella röda korset: “A new phase of the fighting in Ukraine has begun. The ICRC’s priority is to assist those in need. The security situation permitting, our teams now in Ukraine will continue their work to repair vital infrastructure, support health facilities with medicines and equipment, and support families with food and hygiene items.”

Proliska: “Proliska is a 100-member-strong NGO that helps the most vulnerable populations living in the 20-kilometer area of the contact line in Eastern Ukraine. It is a partner NGO of UNHCR, run by 31-year-old activist Yevhen Kaplin.”

Mänskliga rättigheter:

UN Women: “UN Women står i solidaritet med kvinnorna i Ukraina. I solidaritet med alla de som är tvungna att fly från sina hem och separeras från sina nära och kära, alla de som stannar för att ge humanitärt stöd till sina medmänniskor under fara, i solidaritet med kvinno- och människorättsaktivister som gör sina röster hörda när de uppmanar till fred.”

Fight for Right: “At Fight for Right, we are fighting for the rights of people with disabilities in Ukraine. We are working to ensure that every person with disabilities knows their human rights and freely exercises them.”

Demokrati:

Civil Rights Defenders: “Genom vår Akutfond stöttar vi människorättsförsvarare som är i fara. Just nu söker allt fler ukrainska oberoende journalister stöd för att kunna stanna kvar i landet och fortsätta rapportera. Behovet av oberoende röster från marken är extra stort i krigstid.”

The Media Initiative for Human Rights: “The Media Initiative for Human Rights (MIPL) is a Ukrainian NGO launched in September 2016 by journalists Maria Tomak and Olga Reshetylova. Its combines journalism and human rights activities to respond to human rights violations in Ukraine arising from Russia’s aggression against Ukraine.

Biljetterna släpps fredagen den 18 mars kl. 10:00 via helasverigeskramlar.nu och aviciiarena.se

För mer information eller intervjuförfrågningar med artister eller arrangörer vänligen kontakta: Sandra Nordin, 0706973959 sandranordinpr@gmail.com

Om Hela Sverige Skramlar 2015

Inspirerade av det fantastiska initiativet Vi Gör Vad Vi Kan, som samlade in betydande summor för att hjälpa till med flyktingkatastrofen vid Medelhavet, enades en grupp personer anknutna till bokningsbolagen Blixten & Co (idag All Things Live Sweden), Live Nation, Luger, United Stage och Lifeline om att gå ihop för bidra till hjälparbetet. Det hela resulterade i insamlingsgalan “Hela Sverige Skramlar” som genomfördes den 29 september 2015 i Ericsson Globe (idag Avicii Arena) till stöd för människor på flykt. I galan medverkade närmare 40 artister som sändes på SVT1, TV3 Play, TV4 Play, Kanal 5 Play, Aftonbladet TV, Expressen TV, Dagens Nyheter, Dagens Industri, Sydsvenska Dagbladet, Helsingborgs Dagblad och Sveriges Radio. Biljetterna kostade 195 kronor för att vara på plats i arenan och såldes slut på tre timmar. Alla intäkter från galan tillföll UNHCR.

Mer nyheter

20 maj 2022

Välkommen till All Things Live-familjen HON!  

Artisten och låtskrivaren HON är tillbaka i en helt ny tappning 2022. Den gamla HON har dött och nya HON återuppstått. Singeln “Tar det som det kommer” släpptes våren 2022 och är s...
Läs mer
12 maj 2022

All Things Live Comedy presenterar: Best of Scandinavia på Edinburgh Fringe Festival 2022

I augusti kommer några av Skandinaviens mest kända komiker att besöka världens största kulturfestival – The Fringe i Edinburgh. All Things Live Sweden kan med stolthet presentera J...
Läs mer
26 apr 2022

Johan Rheborg återvänder med succéföreställningen “En man som heter Ove” – Sverigeturné hösten 2022!

Johan Rheborgs enmansföreställning “En man som heter Ove” i Emma Buchts regi blev en publiksuccé när den spelades mellan 2015–2018. I år är det 10 år sedan Fredrik Backmans bok “En...
Läs mer
25 apr 2022

Himlen runt hörnet fyller 30 år – Lisa Nilsson gör exklusiv konsert på Mosebacketerrassen 7 september

När Lisa Nilssons album “Himlen runt hörnet” fyllde 25 år firades det stort med utsålda kvällar på både Göta Lejon och Mosebacketerrassen – följt av en storslagen turné runt om i l...
Läs mer
22 apr 2022

Välkommen till All Things Live-familjen Petrus!

24-årige Petrus från Göteborg är en artist med en vass penna och ett unikt uttryck. Den sortens textförfattare som man sällan hör, vars sätt att hantera orden kan ge gåshud och väc...
Läs mer
19 apr 2022

Helen Sjöholm och Anna Stadling släpper gemensamt album och åker ut på julturné

De föddes med en dags mellanrum på samma BB, lärde känna varandra i skolan och har varit nära vänner sedan dess. Efter snart 40 år av vänskap och musikaliska möten har Helen Sjöhol...
Läs mer
7 apr 2022

All Things Live och Spotify i nytt samarbete – gör livepodd under fyra kvällar på Rival i Stockholm!

Under 4 datum i april och maj 2022 gör det nordiska livebolaget All Things Live och streamingtjänsten tillika podcastplattformen Spotify en gemensam satsning på podcasts – i form a...
Läs mer
6 apr 2022

Välkommen till All Things Live-familjen Kirsty Armstrong!

Kirsty kan bokas som standupkomiker, konferencier, programledare, skådespelare, radioprogramledare och för övrig medverkan i film, tv och radio. Det är med mycket pepp och glädje s...
Läs mer

Prenumerera på nyhetsbrevet

Som medlem i vår kundklubb får du våra nyhetsbrev med möjlighet att boka biljetter före alla andra, information om spännande biljettsläpp, videos och spellistor från våra artister och mycket mer.