Skip to content

4 apr 2022

Konsert

Hela Sverige skramlade in mer än 75 miljoner kronor – en av Sveriges största insamlingar genom tiderna

Bidrag fortsatte att komma in under söndagen och totalt insamlat, i anslutning till Hela Sverige Skramlar, är per idag 75 805 615 kronor, vilket gör insamlingen till en av de största någonsin i Sverige. I eftermiddag kl. 16:00 sänds en intervju med Björn Ulvaeus via CNN som kommer sändas i drygt 200 länder. Hela Sverige Skramlar har skapat historia och är nu en stor internationell angelägenhet.

– Jag är oerhört glad, stolt och tacksam över att vi på så kort tid lyckades skapa samt genomföra denna unika kväll i solidaritet med Ukraina. Jag vill personligen tacka var och en av alla inblandade som gjorde kvällen möjlig samt alla medmänniskor i detta avlånga land som vill hjälpa andra. Det är dock smärtsamt att behöva uppleva hur historien upprepar sig, men också fantastiskt fint att se att så många engagerar sig även 2022. Jag minns fortfarande känslan av hopp efter konserten 2015, samma känsla infann sig i lördags kväll. Nu hoppas jag att vi aldrig behöver väcka liv i den insamlingskonserten igen, hälsar Mikael Tillman, en av initiativtagarna till Hela Sverige Skramlar 2015 & 2022.

I lördags kväll samlades Tommy Körberg, Maria Sur, Veronica Maggio, Gina Dirawi, Amason & Daniel Boyaciouglu, Peter Jöback & Ola Salo, Malena Ernman, Melissa Horn, Wilmer X, Johnossi, Cornelia Jakobs, Miriam Bryant, Benjamin Ingrosso, Sarah Dawn Finer, Imenella, Darin, Jakob Hellman, Per Gessle, Eva Dahlgren, The Hives, Jill Johnson, Maja Francis och Chris Kläfford i Avicii Arena för att visa sitt stöd till människor på flykt samt främja mänskliga rättigheter och demokrati. Kvällen leddes av Fredrik Skavlan och Emma Molin.

Gästtalare för kvällen var Björn Ulvaeus, ärkebiskop Antje Jackelén och Alexander Stubb.

Ulvaeus höll ett mycket personligt tal där han bland annat sa att “Det är för oss i Europa självklart att vi ska ta hand om flyktingarna från Ukraina”.

Ärkebiskop Antje Jackelén inledde sitt tal med “Människor startar krig. Men krig är omänskligt. Ett land i Europa har invaderats, mot all rätt.”

Tidigare finska statsministern Alexander Stubb avslutade sitt tal med att utmana det svenska folket att bräcka en insamling gjord i Finland nyligen som slutade på 60 miljoner kronor. Och det slutade ju väl, tack för det!

Insamlingskonserten genomfördes i närvaro av bland andra H.K.H. Prins Carl Philip, H.K.H. Prinsessan Sofia och Ukrainas ambassadör i Stockholm – Andriy Plakhotnyuk, tillsammans med 6 000 personer i publiken.

Hela Sverige Skramlar har även skapat ett internationellt intresse. I eftermiddag sänds nämligen en exklusiv intervju med Björn Ulvaeus i Becky Andersons program som sänds kl. 16:00 svensk tid (19:00 UAE / 15:00 London / 10:00 New York).

Totalsumman i anslutning till Hela Sverige Skramlar är alltså uppe i 75 805 615 kronor, men kommer att öka ytterligare då stödpartnern MAX Burgers fyrdubblar gästernas gåvor t.o.m. den 30 april.

Hela Sverige Skramlar – en insamlingskonsert i solidaritet med Ukraina sändes direkt i SVT 1, TV4 Play, Viaplay, Discovery+, Sveriges Radio P4, Aftonbladet och Expressen.

Följande insamlingar gjordes under Hela Sverige Skramlar:

• Konserten i Avicii Arena samlade in pengar till Röda Korset, Proliska, UN Women Sweden, Fight for Right, Civil Rights Defenders och The Media Initiative for Human Rights.

• SVT och Sveriges Radio samlade in pengar till Radiohjälpen.

• TV4 Play, Viaplay, Discovery+, Aftonbladet och Expressen samlade in pengar till Röda Korset.

Stort tack till alla medverkande artister, programledare, talare, personal, publiken och alla där hemma som bidragit till denna historiska kväll.

Mer nyheter

31 maj 2022

URSÄKTA LIVE med Johanna Nordström och Edvin Törnblom – på utvalda arenor i höst

Ursäkta Live, en färgsprakande show med Johanna Nordström och Edvin Törnblom, intar några av Sveriges största arenor i höst. Showen är en hyllning till 2000-talets superstars där p...
Läs mer
20 maj 2022

Välkommen till All Things Live-familjen HON!  

Artisten och låtskrivaren HON är tillbaka i en helt ny tappning 2022. Den gamla HON har dött och nya HON återuppstått. Singeln “Tar det som det kommer” släpptes våren 2022 och är s...
Läs mer
12 maj 2022

All Things Live Comedy presenterar: Best of Scandinavia på Edinburgh Fringe Festival 2022

I augusti kommer några av Skandinaviens mest kända komiker att besöka världens största kulturfestival – The Fringe i Edinburgh. All Things Live Sweden kan med stolthet presentera J...
Läs mer
26 apr 2022

Johan Rheborg återvänder med succéföreställningen “En man som heter Ove” – Sverigeturné hösten 2022!

Johan Rheborgs enmansföreställning “En man som heter Ove” i Emma Buchts regi blev en publiksuccé när den spelades mellan 2015–2018. I år är det 10 år sedan Fredrik Backmans bok “En...
Läs mer
25 apr 2022

Himlen runt hörnet fyller 30 år – Lisa Nilsson gör exklusiv konsert på Mosebacketerrassen 7 september

När Lisa Nilssons album “Himlen runt hörnet” fyllde 25 år firades det stort med utsålda kvällar på både Göta Lejon och Mosebacketerrassen – följt av en storslagen turné runt om i l...
Läs mer
22 apr 2022

Välkommen till All Things Live-familjen Petrus!

24-årige Petrus från Göteborg är en artist med en vass penna och ett unikt uttryck. Den sortens textförfattare som man sällan hör, vars sätt att hantera orden kan ge gåshud och väc...
Läs mer
19 apr 2022

Helen Sjöholm och Anna Stadling släpper gemensamt album och åker ut på julturné

De föddes med en dags mellanrum på samma BB, lärde känna varandra i skolan och har varit nära vänner sedan dess. Efter snart 40 år av vänskap och musikaliska möten har Helen Sjöhol...
Läs mer
7 apr 2022

All Things Live och Spotify i nytt samarbete – gör livepodd under fyra kvällar på Rival i Stockholm!

Under 4 datum i april och maj 2022 gör det nordiska livebolaget All Things Live och streamingtjänsten tillika podcastplattformen Spotify en gemensam satsning på podcasts – i form a...
Läs mer

Prenumerera på nyhetsbrevet

Som medlem i vår kundklubb får du våra nyhetsbrev med möjlighet att boka biljetter före alla andra, information om spännande biljettsläpp, videos och spellistor från våra artister och mycket mer.