Skip to content

26 apr 2024

Konsert

En kväll på Cirkus med Benny Anderssons Orkester

En efterlängtad återkomst av Benny Anderssons Orkester med Helen Sjöholm och Tommy Körberg på Cirkus i Stockholm tisdag den 11 juni. Det är fem år sedan BAO senast bjöd upp till dans och nu blir det äntligen ett nytt tillfälle. En enda konsert, som filmas av SVT.

Föga anade väl den brokiga skara musiker som samlades i Metronomestudion, numera Atlantis Studio, i Stockholm 2001 att detta var startskottet för ett av Sveriges mest strävsamma och mångfacetterade dansband. Idag 23 år senare vet vi att Benny Anderson hade ringt in precis rätt mix av muntra och nyfikna musikanter. Göran Arnberg – Klaviaturer/ Janne Bengtson – Flöjt, piccolaflöjt och barytonsax/ Jogga Ernlund – Kontrabas och elbas/ Pär Grebacken – alt- och tenorsaxofon, klarinett och blockflöjt/ Leif Göras – Fiol/ Calle Jakobsson – Tuba, trombon/ Leif Lindvall – Trumpet/ Kalle Moraeus – Akustisk gitarr, elgitarr, banjo, fiol och mandolin/ Olle Moraeus – Fiol/Perra Moraeus – Fiol och altsax/ Lars Rudolfsson – Dragspel/ Jörgen Stenberg – Trummor och slagverk.
Och! Med Helen Sjöholm och Tommy Körberg som refrängsångare. För det är ju som Benny har sagt;
– Det är ingen idé att ha en bra låt om man inte har en bra artist som kan sjunga den och bra musiker som kan spela.

Sedan 2001 har BAO spelat in närmare 100 originalkompositioner av Benny, mestadels med text av Björn Ulvaeus. Med sin medhavda dansbana med kulörta lyktor har de rest runt i sommar-Sverige och bjudit upp till dans – från Helsingborg i söder till Piteå i norr.
De har givit ut 10 album. De har legat på Svensktoppen med många av sina hits, bla Du Är Min Man/Vår Sista Dans/Fait Accompli, gjort många olika TV-framträdanden, tilldelats fyra Grammisar. Allt genomsyrat av deras gemensamma nämnare – SPELGLÄDJE!!

I samband med konserten kommer BAO att släppa en nyinspelad singel – Vårarna som försvann – (musik Benny Andersson/text Björn Ulvaeus) – ett smakprov från det kommande albumet med nyskrivet material, som släpps under hösten.

Dansbiljetter till:
Benny Anderssons Orkester – En Kväll På Cirkus!
Släpps måndagen den 29 april
Konsertens längd ca 2 tim – utan paus.
Hela konserten filmas av SVT

 

Mer nyheter

20 maj 2024

Parham ansluter till All Things Live och firar 10-årsjubileum av debutalbumet “Pojk” med stor konsert på Fållan

Äntligen kan vi avslöja en drös nyheter om Parham, som numera är en del av All Things Live och tillbaka hos Playground Music som skivbolag. Den 1 november firar han 10-årsjubileet...
Läs mer
9 maj 2024

Bianca Del Rio återvänder till Sverige med sin nya hyllade standup “Dead Inside”

Läs mer
30 apr 2024

Evergrey tillkännager höstturné i Skandinavien med sitt nya album “Theories of Emptiness”

Efter mer än 30 år av att forma historien för progressiv metal är Evergrey äntligen tillbaka – de släpper sitt 14:e album "Theories of Emptiness" och annonserar en höstturné 2024!
Läs mer
30 apr 2024

Kristina “Keyyo” Petrushina och Hampus Hedström på avskedsturné med “Frågar åt en kompis – The Farewell Tour”

Efter sju år är det dags för podden “Frågar åt en kompis” att gå i graven, men inte utan en oförglömlig avskedsturné! Missa inte när Kristina "Keyyo" Petrushina och Hampus Hedström...
Läs mer
26 apr 2024

En kväll på Cirkus med Benny Anderssons Orkester

En efterlängtad återkomst av Benny Anderssons Orkester med Helen Sjöholm och Tommy Körberg på Cirkus i Stockholm tisdag den 11 juni. Det är fem år sedan BAO senast bjöd upp till d...
Läs mer
24 apr 2024

Magnus Carlson och The Moon Ray Quintet till Fasching

Magnus Carlson & The Moon Ray Quintet är tillbaka! Förbered dig på kvällar fyllda med svängig jazz och magiska toner när Magnus Carlson & The Moon Ray Quintet intar scenen på Fasch...
Läs mer
22 apr 2024

Hyllade Albin Lee Meldau tar över Sveriges arenor i vinter!

I vinter får vi följa med när Albin Lee Meldau höjer ribban ytterligare och ger sig ut på “The Discomforts Tour”, vilket blir hans största turné hittills.
Läs mer
17 apr 2024

Weeping Willows återvänder till Dalhalla – gästas av Sarah Klang, Maja Francis och Daniela Rathana

Weeping Willows förtrollade publiken på Dalhalla i september förra året tillsammans med Lisa Ekdahl och Moonica Mac. Nu står det klart att de återvänder till den ikoniska platsen f...
Läs mer

Prenumerera på nyhetsbrevet

Som medlem i vår kundklubb får du våra nyhetsbrev med möjlighet att boka biljetter före alla andra, information om spännande biljettsläpp, videos och spellistor från våra artister och mycket mer.