Skip to content

11 apr 2024

Emil Henrohn åker på turné med ny show i höst – hyllar alla mammor

Ingen har väl missat hans virala succé med låten ”Jag är mamma” som har över 26 miljoner visningar bara på TikTok. Sedan sitt stora genomslag med sketchen och låten har Emil Henrohn bland annat hunnit utses till mäktigaste svensk på TikTok 2022, medverka i Melodifestivalen med låten “Mera mera mera” 2023 och spelat i musikalen Hair 2024. I höst åker han ut i landet på turné med den egna showen ”Jag är mamma – showen” – en hyllning till alla mammor, inte minst till sin egen mamma.

– Mammor är de viktigaste vi har och det är på tiden att vi hyllar dem. Min mamma betyder allt för mig, utan henne hade jag nog aldrig vågat drömma om en karriär på scen. Det känns otroligt, fantastiskt och jätteroligt att få sätta upp min egen show för alla mammor och att få träffa publiken, säger Emil Henrohn.

Det blir en härlig blandning av bekanta karaktärer som Nacka-mamman och Monika Jung, Emils populära låtar och mer personliga inslag i ”Jag är mamma – showen” – om mödrar, om Emils roll i TikTok-karriären och om att vara adopterad. Med andra ord en humoristisk och hjärtlig show för alla mammor, alla som har en mamma och precis alla andra som älskar Emils varma humor.

– Emil är en fantastisk kreatör och artist som med sitt unika uttryck inte bara får den unga tik-tokanvändaren att skratta. Även hens mamma och mormor förenas ju när de delar humorklippen med varandra. Jag ser mycket fram emot att arbeta fram en rolig, musikalisk liveupplevelse där Emil får möta sin breda publik och förenas med alla som tycker om att skratta tillsammans, säger Klas Wiljergård, regissör och manusförfattare.

Emil Henrohn slog igenom stort på Tiktok under 2022 med låten “Jag är mamma” och utsågs till “den största makthavaren på plattformen i Sverige”. Under 2023 medverkade han i Melodifestivalen med sin låt “Mera mera mera”. Emil besitter även många andra talanger utöver Tiktok och jobbar bland annat som musikalartist, i uppsättningar som Annie och Hair.

”Jag är mamma – showen” är Emil Henrohn första soloshow.

Biljetter till “Jag är mamma – showen” finns på Emil Henrohns artistsida 

Turnéplan
19 oktober – Rival, Stockholm
25 oktober – Lisebergsteatern, Göteborg
16 november – Palladium, Malmö
23 november – Växjö teater

Manus
Emil Henrohn och Klas Wiljergård

Regissör
Klas Wiljergård (Tomten och Bocken med Per Andersson & Måns Zelmerlöw)

Mer nyheter

20 maj 2024

Parham ansluter till All Things Live och firar 10-årsjubileum av debutalbumet “Pojk” med stor konsert på Fållan

Äntligen kan vi avslöja en drös nyheter om Parham, som numera är en del av All Things Live och tillbaka hos Playground Music som skivbolag. Den 1 november firar han 10-årsjubileet...
Läs mer
9 maj 2024

Bianca Del Rio återvänder till Sverige med sin nya hyllade standup “Dead Inside”

Läs mer
30 apr 2024

Evergrey tillkännager höstturné i Skandinavien med sitt nya album “Theories of Emptiness”

Efter mer än 30 år av att forma historien för progressiv metal är Evergrey äntligen tillbaka – de släpper sitt 14:e album "Theories of Emptiness" och annonserar en höstturné 2024!
Läs mer
30 apr 2024

Kristina “Keyyo” Petrushina och Hampus Hedström på avskedsturné med “Frågar åt en kompis – The Farewell Tour”

Efter sju år är det dags för podden “Frågar åt en kompis” att gå i graven, men inte utan en oförglömlig avskedsturné! Missa inte när Kristina "Keyyo" Petrushina och Hampus Hedström...
Läs mer
26 apr 2024

En kväll på Cirkus med Benny Anderssons Orkester

En efterlängtad återkomst av Benny Anderssons Orkester med Helen Sjöholm och Tommy Körberg på Cirkus i Stockholm tisdag den 11 juni. Det är fem år sedan BAO senast bjöd upp till d...
Läs mer
24 apr 2024

Magnus Carlson och The Moon Ray Quintet till Fasching

Magnus Carlson & The Moon Ray Quintet är tillbaka! Förbered dig på kvällar fyllda med svängig jazz och magiska toner när Magnus Carlson & The Moon Ray Quintet intar scenen på Fasch...
Läs mer
22 apr 2024

Hyllade Albin Lee Meldau tar över Sveriges arenor i vinter!

I vinter får vi följa med när Albin Lee Meldau höjer ribban ytterligare och ger sig ut på “The Discomforts Tour”, vilket blir hans största turné hittills.
Läs mer
17 apr 2024

Weeping Willows återvänder till Dalhalla – gästas av Sarah Klang, Maja Francis och Daniela Rathana

Weeping Willows förtrollade publiken på Dalhalla i september förra året tillsammans med Lisa Ekdahl och Moonica Mac. Nu står det klart att de återvänder till den ikoniska platsen f...
Läs mer

Prenumerera på nyhetsbrevet

Som medlem i vår kundklubb får du våra nyhetsbrev med möjlighet att boka biljetter före alla andra, information om spännande biljettsläpp, videos och spellistor från våra artister och mycket mer.