Skip to content

5 apr 2023

Teater

2:22 A Ghost Story – internationell skräcksuccé kommer till Sverige

Den övernaturliga thrillern från West End kommer till Sverige ¬¬och bjuder på teater som du aldrig sett den förr. Efter stora framgångar i London och Los Angeles har det blivit Stockholms tur att drabbas av kalla kårar. På scen står en stjärnspäckad ensemble bestående av Johanna Nordström, Rakel Wärmländer, Adam Pålsson och Johannes Kuhnke. För regi står Helena Bergström.

2:22 – A Ghost Story har premiär 14 september på Rival i Stockholm.

Stålsätt dig för en skräckfilm, fast i levande form. Johanna Nordström, Rakel Wärmländer, Adam Pålsson och Johannes Kuhnke tar med oss på en adrenalinfylld kväll kantad av mystiska hemligheter och paranormala aktiviteter. Jenny tror att hennes och maken Sams nya hus är hemsökt, men det vill inte Sam veta av. När de diskuterar saken med gamla vännen Laura och hennes nya partner Benny över en middag blir det en krock mellan tvivel och övertygelse. Kan de döda verkligen gå igen? Paren stannar uppe till klockan 2:22… och då kommer de få svaret.

– Den här pjäsen är verkligen något utöver det vanliga och något som jag tror fattas teaterscenen i Stockholm. Därför är jag så glad att jag fått chansen att sätta upp den med den här toppensemblen! Det är ett otroligt spännande relationsdrama samtidigt som det finns en extra krydda med en annan dimension. Det gör att publiken garanterat kommer att sitta som på nålar, säger Helena Bergström.

Det är en stjärnspäckad kvartett som möts i höst. Rakel Wärmländer, Adam Pålsson och Johannes Kuhnke är veteraner både på teaterscenen och TV- och filmduken. För komikern och poddstjärnan Johanna Nordström blir det däremot teaterdebut.

– Det ska bli så roligt att få vara på scen live igen, det är det roligaste jag vet. Jag har länge velat spela teater och prova något annat än humor, så jag är peppad på att få göra en seriös dramaroll. När jag kört standup har jag stått i en källare och hävt öl och jordnötter, så det är kul att få komma in i finrummet, säger Johanna Nordström.

2:22 A Ghost Story har tilldelats 3 WhatsOnStage Awards (inklusive Best New Play) samt nominerats till 3 Olivier Awards.

Pjäsens författare Danny Robins har under flera år intervjuat människor som är övertygade om att de sett spöken. Mötena inspirerade honom att skriva 2:22 A Ghost Story men också att skapa flera dramadokumentärer för BBC. Ett exempel är podcasten The Battersea Poltergeist som blev ett globalt fenomen och klättrade till #1 Drama Podcast World Wide.

Föreställningen 02:22 A Ghost Story har premiär på Rival 14 september 2023.

I rollerna
Jenny: Rakel Wärmländer
Sam: Adam Pålsson
Laura: Johanna Nordström
Benny: Johannes Kuhnke

Regi: Helena Bergström
Översättning: Calle Norlén

Längd: 1 timme 45 min
Åldersgräns: 13 år
Presenteras av All Things Live.

Ursprungligen producerad av Tristan Baker och Charlie Parsons för Runaway Entertainment, Isobel David och Kater Gordon.

Presenteras enligt överenskommelse med Music Theatre International.

För mer information, vänligen kontakta:
Lina Kåberg Stene, Kult PR, lina.kaberg.stene@kultpr.se, 0707-62 04 66

Mer nyheter

30 maj 2023

Rollspelsklubben tackar för sig med en sista (mega)show på Cirkus i höst

Efter Rollspelsklubbens tvåhundra äventyr har det blivit dags för Isak Jansson att fokusera på nya projekt och låta podden vila. Därför bjuder han in till ett sista äventyr – ett f...
Läs mer
29 maj 2023

Succén “Flippa inte här” med Filip Dikmen åker ut på turné

Under våren sa Filip Dikmen hejdå till YouTube och bjöd in till ett stort avskedskalas för sina följare på Rival i Stockholm. Föreställningen “Flippa inte här” blev en total succé ...
Läs mer
25 maj 2023

Välkommen till All Things Live-familjen Pontus!

Pontus är en multientertainer inom musik, humor och skådespel. Med karaktärer som till exempel Mehmet, Roffe och LOV1 blev han snabbt ett känt namn inom den svenska humorsfären.
Läs mer
24 maj 2023

“Christmas Time Has Come Again” – Weeping Willows och Lisa Nilsson på turné igen julen 2023

Förra året sjöng Weeping Willows och Lisa Nilsson in julen tillsammans på en storslagen julturné med stråkar och blås. Nu står det klart att magin fortsätter i år – Weeping Willows...
Läs mer
22 maj 2023

Måndagsvibe gör premiär på scen – bjuder in till en enda liveshow på Cirkus i höst

Hanna Friberg och Lovisa ”Lojsan” Wallin från succépodden ”Måndagsvibe” bjuder in till liveshow den 23 september på Stora Cirkus i höst!
Läs mer
16 maj 2023

Eric Gadd spelar på Mosebacketerrassen 16 september

Sveriges soulkung Eric Gadd är aktuell med nytt album “Vykort från 2000-talet" och firar detta med en magisk kväll på Mosebacketerassen!
Läs mer
15 maj 2023

Sverigeturné för succéföreställningen ”Snedtänkt med Kalle Lind och Co”

Succéföreställningen ”Snedtänkt med Kalle Lind & Co” har spelats för utsålda hus sedan premiären och i höst väntar en turné över hela Sverige för Kalle och hans gäster. Förestä...
Läs mer
11 maj 2023

Välkommen till All Things Live-familjen Little Lies!

Mikael Nordgren och Anna Maria Espinosa har tillsammans skapat Little Lies – ett hjärteprojekt som fått ligga och gro och bida sin tid med flera låtar som levt med dem båda länge, ...
Läs mer

Prenumerera på nyhetsbrevet

Som medlem i vår kundklubb får du våra nyhetsbrev med möjlighet att boka biljetter före alla andra, information om spännande biljettsläpp, videos och spellistor från våra artister och mycket mer.