Skip to content

Kärleksbrev – en teaterföreställning om kärlek

I rollerna ser vi Krister Henriksson och Ulla Skoog – två av teatersveriges absoluta giganter. Med sina betydande och banbrytande bidrag till svensk film och teater tar nu denna duo varandra i hand och intar Scalateaterns scen i Stockholm med föreställningen ”Kärleksbrev” – premiär den 23 september 2024.

“Kärleksbrev” av A.R. Gurney är ett gripande verk om mänsklig kontakt, intimitet och tidens gång genom utbyte av kärleksbrev mellan två personer. I centrum står två karaktärer; Andrew och Melissa, vars relation utvecklas genom brev de skriver till varandra.

Scenen är avskalad med endast de två skådespelarna sittandes bredvid varandra, läsandes högt ur de brev som de har skrivit från barndomen ända fram till det definitiva slutet. Själsligt sida vid sida – nästan en hel livstid.

Andrew är den fyrkantiga svärmorsdrömmen som gör spikrak karriär medan Melissa är den rika flickan som revolterar och tappar status. Genom dessa motpolers kärleksbrev skapar de tillsammans en rik väv av känslor där Andrew och Melissa navigerar genom livets komplexiteter, kärlek och förluster. Andrew och Melissa drar in publiken i sin korresponderande intima värld – inte utan ironi och humor.

Trots tidens gång och avståndet som skiljer dem åt knyter kärleksbreven ett band som överträffar tids- och rumsliga begränsningar. När slutkortet faller är vi kvar med både förlust och hopp – en påminnelse om att minnena vi skapar består för evigt.

”Kärleksbrev” är en samproduktion mellan Scala och All Things Live.


Regi: Eva Dahlman
Scenografi och rekvisita: Bengt Fröderberg
Maskdesign: Sara Klänge
Kostymdesign: Clara Ahlström
Ljusdesign: Stizze Larsson
Ljus och ljudtekniker: Pelle Meyer
Kommunikationsansvarig: Petra Åkesson
Projektledare: Elin Bolmstrand
Producenter: Jonas Kahnlund och Sara Huss Kleimar
Medproducenter: Tova Nyqvist och Conrad Nyqvist
Biljettansvarig: Adam Warhester och David Hägelstam