Skip to content
Petrus

Musik

Om Petrus

24-årige Petrus från Göteborg är en artist med en vass penna och ett unikt uttryck. Den sortens textförfattare som man sällan hör, vars sätt att hantera orden kan ge gåshud och väcka känslor. Petrus började sin musikaliska bana som hiphopartist men har på senare tid förflyttat sig till ett musikaliskt landskap där sång, melodier och liveinstrument fått ta mer plats. Petrus bakgrund som rappare ger fortfarande ett tydligt genomslag i hans musik, texterna är väldigt centrala och hans lyrik innehåller en svärta som är ovanlig i modern svensk pop men som känns igen desto mer från hiphopen. Petrus sjunger ofta om kärlek men också om livets motgångar, om missbruk och trassliga familjerelationer, om ångest och sömnlösa nätter, brist på pengar och döda vänner. Han blottar sina svagheter och lyfter fram de mörka sidorna av livet men han gör det utan bitterhet. I hans låtar finns en hoppfullhet och en känsla av att det bara kan bli bättre och det är tydligt att låtskrivande är en livsviktig terapi för honom.

Petrus började släppa musik 2017 på egen hand och kom så småningom i kontakt med Göteborgsprofiler som Hofmästarn och Kapten Röd vilket i förlängningen ledde till en deal med Kapten Röds Same Plate Music och Universals Island-etikett under 2020. Under denna period började det också hända nånting med Petrus låtskrivande, han gick från att vara en rappare till att själv börja producera, sätta sig vid pianot eller plocka upp en gitarr. Han utvecklade sin förmåga som sångare och sitt melodispråk, samtidigt som texterna blev ännu mer finslipade, brutalt ärliga och välskrivna. 2021 släpptes låtarna “1000 skäl att fira” och “Kom för att se dig gå”, två låtar som gjorde att allt fler fick upp ögonen för Petrus och lovade gott för framtiden. 2022 är året då Petrus kommer att etablera sig på allvar. Året inledes med singeln “Om vi faller”, en fantastisk låt om att bli räddad av kärleken, kanske tydligast sammanfattad av raden “nu när jag har nånting att dö för vill jag hålla mig vid liv”. Fler singlar och Petrus första EP är planerad att släppas i Maj 2022.

Petrus

Spotify

Kontakta oss om du vill ha mer information eller boka Petrus. Köp biljetter direkt hos officiella biljettombud via länkarna på denna sida.

Pressbilder
Mynewsdesk

Bokningar
Jonas Pernholm
jonas.pernholm@allthingslive.se

Booking Form All Things Live

Boka Petrus

Vänligen fyll i formuläret för att skicka en förfrågan till vår artistbokare, så återkommer vi så snart som möjligt. Vi kan även kan hjälpa dig hitta artister som sträcker sig bortom vårt eget stall.

1/2