Skip to content
Olof Wretling
Olof Wretling

Komiker

Konferencier/moderator

Inga evenemang

Pressbilder
Mynewsdesk

Bokningar
bokning@allthingslive.se

Om Olof Wretling

För svenska folket är han känd som en del av humorgruppen Klungan och Mammas Nya Kille. Han har också haft framträdande roller i flertalet TV-program, bland annat i julkalendern ”Tusen år till julafton”, ”Pappas pengar”, ”Bye Bye Sverige” och ”Bandet och jag”, “Bäst i test”.

Olof har dessutom gett ut böckerna ”Till häst genom Västerbotten” (tillsammans med Sven Björklund) och ”Fem vintrar och en sommar: diagnoserna i mitt liv”.

Olof har röstats fram som värd för Vinter i P1 inte mindre än tio gånger och Vinterpratet ”Diagnoserna i mitt liv” blev så populärt att det sattes upp på Rival i Stockholm och togs ut på en rikstäckande turné. Därefter satte han upp föreställningen “Kaffet” en lekfull och komisk iscensättning av Olof Wretlings hyllade Vinter i P1-program som har hyllats av kritiker och spelats för fulla salonger runtom i landet. I “Kaffet” bjuder Olof Wretling in publiken på en resa genom både Sverige och sitt eget liv – med berättelser om hur han hämtade kraft ur vänskap, det roligaste ljudet på jorden och en komikers värsta mardröm: att tappa rösten. Under resans gång ställer vi oss frågan “säger man verkligen “kaffet” om kaffe?”.

År 2023 blev Olof Wretling utsedd till hedersdoktor vid medicinska fakulteten vid Umeå universitet.

Idag föreläser Olof Wretling kring samma tema som föreställningen där han tar upp vad för diagnoser han har fått ställda, hur det har påverkat honom, hans uppväxt, liv och arbete. Han blandar humor med allvar och föreläsningen är lika rolig som den är viktig. Han vill påverka människor till att sluta dela in andra människor i fack, eller sätta etiketter på andras personlighet. Istället vill Olof få folk att öppna upp och ställa frågor för att visa sitt intresse för våra olikheter.

Olof kan bokas som föreläsare, komiker, skådespelare, regissör, dramatiker och författare.

Booking Form All Things Live

Boka Olof Wretling

Vänligen fyll i formuläret för att skicka en förfrågan till vår artistbokare, så återkommer vi så snart som möjligt. Vi kan även kan hjälpa dig hitta artister som sträcker sig bortom vårt eget stall.

1/2