Skip to content
Bourbon Boys

Musik

Det svenska countrybandet Bourbon Boys bildades 2011 av sångaren och kompositören Pär Hulkoff & gitarristen/producenten Jonas Kjellgren.

Vi delade kärleken till countrymusiken. Vi ville göra countrygenren på riktigt, utan någon fejkad bild och tomma ord, och ta ut den till de stora folkmassorna“.

Bandets rötter sträcker sig decennier tillbaka på den svenska landsbygden: Pär Hulkoff är född i den karga nordligaste delen av Sverige, precis runt polcirkeln, och Jonas Kjellgren kommer från landsbygden i Dalarna i mellersta delarna av landet.

Det första albumet – Shotguns, Trucks & Cattle – spelades in 2011 och släpptes i början av 2013, och responsen var massiv och positiv. Sångerna speglar en tid av festande, liv på vägen och tidigare minnen från det tidiga lantlivet med jakt och jordbruk.

Jag skrev låten Hillbilly Heart i tidiga tonåren. Det är någon slags romantisk presentation av landsbygden, berättad för alla de urbana människor som ser – och alltid har sett – ner på oss och bara ser oss här ute som skräp. Vi kommer inte att förändras, och vi kommer inte att röra oss“. Säger sångaren Pär Hulkoff.

Soundet är en blandning mellan gammal country och sydstatsrock, med mycket inspiration från gamla fredlösa countryhjältar, som Jennings, Kristoffersson och David Allan Coe. Singeln Hillbilly Heart belönades med ett Swedish Golden Award 2022. Bourbon Boys andra album – Hail to the chief – släpptes hösten 2013.

Bandets sound och stil utvecklades till en tydligare och mer fokuserad karaktär, med stort fokus på countryinfluenserna. Texterna berättade återigen stolt historien om den arbetande mannen och de stigmatiserade människorna som bor på landsbygden – Med betoning på frihet, självständighet och den oändliga kärleken till hem och familj.

Singeln Taxman belönades med ett svenskt Golden Award 2020.

Bandets premiärspelning var på scen på Sweden Rock Festival 2012, inför tusentals människor. Följde upp med fler festivaler och evenemang runt om i landet samt turnéer i olika delar av Europa.

Idag, 2023, efter ett decennium av tystnad, är Bourbon Boys tillbaka med sitt tredje album Forever Rebels, som släpps i början av sommaren 2023. De två första singlarna “Chainsaw Brotherhood” (30/9-23) och “Rippin’ Up” (20/1-23) har tagits emot väl av fansen – “Vi har fått besked från folk som tackar oss för att vi spelar igen och säger att de har väntat tio år på det här albumet. Det är fantastiskt. Fanbasen har varit solid under alla dessa år, och vi är hedrade av deras kärlek till vår musik“. – Det kommer roliga tider. Bourbon Boys är tillbaka!”.

 

Spotify

Bourbon Boys

Kontakta oss om du vill ha mer information eller boka Bourbon Boys. Köp biljetter direkt hos officiella biljettombud via länkarna på denna sida.

Pressbilder
Mynewsdesk

Bokningar
David Maloney
david.maloney@allthingslive.se

Booking Form All Things Live

Boka Bourbon Boys

Vänligen fyll i formuläret för att skicka en förfrågan till vår artistbokare, så återkommer vi så snart som möjligt. Vi kan även kan hjälpa dig hitta artister som sträcker sig bortom vårt eget stall.

1/2