Skip to content
AmenA

Musik

Inga evenemang

Om AmenA 

För tre år sedan trollband hon både Idol-juryn och tv-publiken med sin känslosamma röst och unika uttryck. Sedan dess har stjärnskottet Amena Alsameai, mer känd under artistnamnet AmenA, fortsatt att skapa magisk musik med texter berör. Hon har uppträtt live på både små och stora scener runt om i landet, och 2022 äntrade AmenA en av Sveriges allra största arenor när hon sjöng duett tillsammans med Håkan Hellström inför ett utsålt Ullevi. Succén var ett faktum.

I februari 2024 släppte AmenA äntligen sitt efterlängtade debutalbum. Skivan, som fått titeln “Guidebook”, innehåller bland annat de tidigare släppta singlarna “The Sun”, “Parasite”, “SAT” och “Empty”. Varje låt på albumet har sin egen historia. “Empty” handlar om de känslor AmenA upplevde under familjens flykt från hemlandet Jemen. Med låten vill AmenA skänka tröst till andra som befinner sig i liknande situationer. Nya singeln “See Me Happy”, som även är skivans fokusspår, baseras på den konflikt som uppstod mellan AmenA och familjens kulturella värderingar när de slutligen slog rot i Sverige. Texten är författad i brevform där AmenA förmedlar till sin mamma vikten av att få leva sitt liv på egna premisser och följa sina drömmar. Numera är AmenAs mamma mycket stolt över sin dotters karriärval.

Trots att AmenA endast är 22 år ung besitter hon mer livserfarenhet än de flesta. Musiken kom in tidigt i hennes liv och redan som 11-åring representerade hon Jemen vid en internationell musiktävling i Libanon. Passionen för det kreativa sattes dock på paus när hon tre år senare tvingades fly med familjen i samband med krigsutbrottet i Jemen 2015. Ett krig som FN beskrivit som ett av de värsta i vår tids historia. I dag är AmenA, hennes fem syskon samt föräldrarna spridda världen över. Sedan 2019 bor AmenA i Vimmerby och det var först när hon landat i de småländska skogarna som hon hittade tillbaka till tryggheten och kärleken till det konstnärliga skapandet.

Med det reflekterande albumet “Guidebook” vill AmenA inspirera människor och ingjuta hopp. För trots det oroliga världsläget väljer AmenA att tro att det finns godhet och detta kommunicerar hon genom sina emotionella alster.

AmenA

AmenA

Kontakta oss om du vill ha mer information eller boka AmenA. Köp biljetter direkt hos officiella biljettombud via länkarna på denna sida.

Pressbilder
Mynewsdesk

Bokningar
Emil Rossling
emil.rossling@allthingslive.se

Booking Form All Things Live

Boka AmenA

Vänligen fyll i formuläret för att skicka en förfrågan till vår artistbokare, så återkommer vi så snart som möjligt. Vi kan även kan hjälpa dig hitta artister som sträcker sig bortom vårt eget stall.

1/2