Skip to content

Inga evenemang

Johan Rheborg återvänder med succéföreställningen “En man som heter Ove” – Sverigeturné hösten 2022!

Johan Rheborgs enmansföreställning “En man som heter Ove” i Emma Buchts regi blev en publiksuccé när den spelades mellan 2015–2018. I år är det 10 år sedan Fredrik Backmans bok “En man som heter Ove” gavs ut och nu står det klart att föreställningen sätts upp igen hösten 2022.

Johan Rheborg är en av landets populäraste skådespelare och komiker och har i över 20 år skapat träffsäkra skildringar av udda karaktärer. I föreställningen baserad på Fredrik Backmans bok “En man som heter Ove” spelar Johan Rheborg den vresige Saab-förespråkaren Ove. Vid första anblick verkar han vara en bitter och grinig gubbe, men skenet bedrar och när de nyinflyttade grannarna råkar backa på hans brevlåda inleds en serie händelser som får stora konsekvenser både för Ove och hans grannar i kvarteret.

Jag tycker om att spela Ove eftersom han berör. Han är en väldigt svensk man som många känner igen och som publiken verkar gilla. Det är dessutom en oerhört stark kärlekshistoria vilket är precis vad vi behöver nu, säger Johan och fortsätter:

Det är fantastiskt roligt att få spela en såhär bra berättelse. Jag är oerhört stolt över att få spela min favoritmonolog ännu en gång.

Både publiken och kritikerna fullkomligt älskade Johan Rheborgs liveversion av “En man som heter Ove” när den spelades mellan 2015–2018. Föreställningen hyllades i media och fick bland annat 5 av 5 i Aftonbladet. Johan Rheborgs insats beskrevs som “fullkomligt magnifikt” (Aftonbladet), “helt perfekt” (Expressen) och “som klippt och skuren” (DN).

I scenversionen av Fredrik Backmans bok spelar Johan Rheborg huvudrollen Ove och alla andra roller. Emma Bucht ( ”Bullets over Broadway”, ”Sissela Kyle Etta på listan”, ”Rain man”) har regisserat och Marie Persson Hedenius har skrivit manus som därefter bearbetas av Emma Bucht och Johan Rheborg.