Skip to content

Missa inte Sveriges första livepoddfestival någonsin där du har chans att uppleva nio livepoddar på en och samma helg!

Festivalen kommer äga rum i Sälen under sommarens öppningshelg 2–4 juni 2023 och gästas av några av Sveriges främsta podcasts: Dumma människor, Ofult hemma – Brita Zackari presenterar Ofult-panelen, Lillelördag, Våra sanningar, Inte din morsa, Träningspodden – Lofsan möter hemlig gäst, Vad blir det för mord och Louise&Julia poddar.*

Ämnen som träning, kost och hälsa, stil och trender, inredning, populärkultur, psykologi och mänskligt beteende, föräldraskap och systerskap, karriär och prestation, klass- och kulturanalyser, relationer och samhälle (för att nämna några) kommer botaniseras. Skratt kommer utlovas. Kunskap och inspiration kommer insupas. Allt i en magisk miljö där aktiviteter och välmående står i fokus.

DUMMA MÄNNISKOR

Dumma människor med Lina Thomsgård och psykologen samt författaren Björn Hedensjö. En vetenskapstörstande podd om populärkultur, psykologi och mänskligt beteende. Varje vecka undersöker de vad forskningen säger om mekanismerna bakom mänskligt beteende. Om vi är så rationella, kunskapssökande och objektiva som vi tror – varför beter vi oss då så omänskligt korkat?

OFULT HEMMA – Brita Zackari presenterar Ofult-panelen

Brita har med sig en panel på scenen och diskuterar allt som rör hem och inredning. I vanliga fall driver hon tillsammans med Kakan Hermansson podden Ofult hemma där de pratar om allt som ryms i ett hem. Stil, trend och inredning varvat med klass- och kulturanalys, ekonomi och personliga anekdoter. Ofta genusperspektiv, ibland DIY, mycket hemtrevligt.

LILLELÖRDAG

Lillelördag med Ann Söderlund och Anitha Clemence. Podden som tar relationer, samhälle, debatter och trams på största allvar. Detta är något för dig som vill fnissa med och åt de kvinnliga versionerna av Filip & Fredrik. Där ryggkliande samtal snarare är en provokation än underhållning. Fnissa, skäms, förfasas och mys. Ingenting är heligt i Lillelördag. Podden för den upplysta eller den som vill bli, med satir som toppnot.

VÅRA SANNINGAR

Våra sanningar med Vivi Wallin och Carin da Silva. Detta är podden som pratar om livet och allt vad det innebär. Med hög igenkänningsfaktor mycket humor och utan filter dissekerar Carin och Vivi vardagens utmaningar och glädjeämnen. Helt utan röd tråd. Och som om det inte vore nog, allt detta görs på grov göteborgska. Poddens tre huvudbudskap är: 1. Vad du än känner så är du inte ensam 2. Vi gör alla så gott vi kan 3. Allt blir bättre om du stoppar det i ett korvbröd!

VAD BLIR DET FÖR MORD?

Vad blir det för mord med Johanna Wagrell och Elinor Svenson. En oseriös podcast om mord. Komikerna tillika true crime-virtuoserna Johanna och Elinor berättar varje vecka ett mord/brott/hemskhet. Spekulationer och egna åsikter blandas med dålig smak och fruktansvärt intressanta grejer.

LOUISE & JULIA PODDAR

Louise&Julia poddar med Louise Winblad och Julia Wiberg. En solig och rolig podd som avhandlar allt från kaos och sömnbrist och till skam och social baksmälla. Lite som en bikt, fast kul. Det kan också förekomma en del skarpa – och ibland inte så skarpa – omvärldsanalyser och spaningar i denna ofiltrerade podcast. Fram med skämskudden, nu kör vi!

INTE DIN MORSA

En podd med parhästarna Sanna Lundell och Ann Söderlund. Tillsammans har dom nio barn 2 hundar några böcker och jäkligt många frågor och spaningar på hur det är att vara morsa i ett land som både shamar och hyllar den nya tidens supermamma som ska palla typ allt. Det går väl inte ihop, eller? En ifrågasättande, befriande, rolig, antiidealiserande, smart och ganska härlig podd som ni verkligen borde lyssna på bums!

TRÄNINGSPODDEN – Lofsan möter hemlig gäst

I denna livepodd kommer Lofsan möta en hemlig gäst som avslöjas längre fram. Tillsammans med Jessica Almenäs har hon Träningspodden som är en av Sveriges största podcast om träning & hälsa. Här får du massor av inspiration och information om träning, kost, hälsa, mm. Men också skratt, familj, resor och annat om att vara en aktiv kvinna mitt i livet när tjejerna varje vecka samtalar om högt och lågt.

*Med reservation för eventuella ändringar