Skip to content
Malena Ernman
Malena Ernman

Musik

Om Malena Ernman

Malena Ernman är en av vår tids stora svenska operastjärnor och en av få artister i världen som lyckats kombinera en operakarriär i högsta världsklass med att nå ut till den breda publiken. Med 4 oktavers röstomfång har hon haft titel- och huvudroller på flertal operahus i städer såsom Wien, Paris, Tokyo, Amsterdam, Bryssel, Berlin, Zürich och Barcelona.

Malena har genom åren rört sig vant mellan alla olika scenuttryck. Förutom opera så bemästrar hon allt från klassiskt och barock till jazz, musikal och pop. Hon medverkade i originaluppsättningen av ”Så som i himmelen” som gick för utsålda hus på Oscarsteatern i Stockholm och spelat Sally Bowles i Cabaret. Senast spelade hon även titelrollen Edith Piaf i musikalen ”Piaf” på Göta lejon.

Malena har under mer än 10 år fyllt Dalhalla (en av Sveriges största utomhusscener) med sina konserter varje sommar och släppt skivor som sålt trippelplatina. Hon mottagit flertalet priser såsom Operapriset, Litteris et Artibus och Spelmannen. Malena har även fått hederstiteln hovsångerska och sitter i både Polarprisjuryn och Kulturrådet.

Malena

Ernman

Kontakta oss om du vill ha mer information eller boka Malena Ernman. Observera att biljetter endast går att köpa via länkarna på denna sida.

Pressbilder
Mynewsdesk

Bokningar
Pernilla Thagaard
pernilla.thagaard@allthingslive.se

Booking Form All Things Live

Boka Malena Ernman

Vänligen fyll i formuläret för att skicka en förfrågan till vår artistbokare, så återkommer vi så snart som möjligt. Vi kan även kan hjälpa dig hitta artister som sträcker sig bortom vårt eget stall.

1/2