Skip to content

Queen-musikalen We Will Rock You till Dalhalla i sommar – Sarah Dawn Finer, Viktor Norén och Dotter i huvudrollerna

We Will Rock You är succémusikalen som baseras på låtar av Queen. Denna musikaliskt och visuellt storslagna föreställning blir knappast mindre mäktig av att den sätts upp på Dalhalla i Rättvik 5,6 och 7 juli. 

– Dalhalla kommer lyfta från marken och för evigt sväva i rymden till tonerna av We Will Rock You, säger Viktor Norén som ingår i ensemblen tillsammans med bland andra Sarah Dawn Finer, Dotter, Alexander Lycke & Anton Ewald. 

Baserad på Queen-låtar och uppkallad efter en av det brittiska rockbandets mest långlivade klassiker har We Will Rock You blivit en internationell succé. Musikalen, som är skriven av den engelske komikern och författaren Ben Elton i samarbete med Queen-medlemmarna Brian May och Roger Taylor, utspelar sig i en dystopisk framtid där man undviker originalitet och individualism, och där rockmusik fallit i glömska. Men så dyker en ensam drömmare upp för att uppfylla en profetia som gör det möjligt för rocken att återkomma. Till viss del är musikalen också en satir över nöjesindustrin och Ben Elton säger att han därutöver hämtat viss inspiration från science fiction-thrillern Matrix.

Nu är det klart att We Will Rock You blir nästa års storsatsning på den unika utomhusarenan Dalhalla i Rättvik.

Den 5,6 & 7 juli kan publiken vänta sig en föreställning i högt tempo och med spektakulär ljussättning, fantastisk kostymering och inte minst klassisk rockmusik av en ensemble som bland annat består av Sarah Dawn Finer, Viktor Norén, Dotter, Alexander Lycke & Anton Ewald.

WE WILL ROCK YOU

Music and lyrics by Queen

Story and script: Ben Elton

Teaterförlag: Nordiska ApS – www.nordiska.dk