Skip to content

Inga evenemang

Om The One

Ett antal dansare går på sitt livs viktigaste audition, den för ”The One”. Producenten och koreografen, spelade av Christine Meltzer och Erik ”Jerka” Johansson, leder audition och de söker efter en stjärna. Dansarna vill alla vinna och därmed få chansen till det stora genombrottet och få ett värde i, vad de tycker är sina utsatta och värdelösa liv. Men för att nå dit måste de berätta om sig själva och de känner sig till en början tveksamma till att öppna sig och blotta sin sårbarhet. De är alla vana vid att hålla upp en fasad.

Berättelserna om dansarnas liv är hämtade från verkligheten. En verklighet som beskriver en framgångsfixerad tid som ställer stora krav på unga och deras självkänsla.

The One är en modern, nyskriven musikal av Fredrik ”Benke” Rydman och Åsa Lindholm med originalmusik av populära svenska låtskrivare som, Laleh, Miss Li, Sonny Gustafsson, Linnea Deb, Joy Deb, Lukas Nathanson och Anton Hård af Segerstad.

RECENSIONER

“Personliga livsöden och drömmar i varma och tilltalande ”The One”
“Det finns en varm humor, eftertanke, tilltalande attityd och energi. Var och en i den här starka ensemblen hade förtjänat ett eget omnämnande för gestaltandet av rollfigurer som alla väcker sympatier på sitt sätt”
Dagens Nyheter

“Dansglädjen på scenen sköljer över publiken och smittar av sig ända fram till den avslutade “The One”
konsertmusikal.com

BOKA DIN BILJETT HÄR!

Lyssna på musiken

från musikalen

ENSEMBELN

“The One har varit med mig de senaste tre åren, som ett hjärteprojekt och min kärleksförklaring till dansen och allt den har gett mig. Man skulle kunna säga att hela mitt liv som dansare har varit en förberedelse för just den här föreställningen. Jag vill förnya begreppet musikal genom att använda dagens popmusik, det man dansar och uttrycker sig till idag, men också förmedla hur unga människor tänker och känner idag, 2023. Det är en fråga som intresserat mig den senaste tiden”

– Benke Rydman