Skip to content
Tangerine Dream
Tangerine Dream

Tangerine Dream är tillbaka! Sju Grammy-nomineringar, över 70 miljoner sålda skivor och utsedda av The New York Times till ‘världens bästa synthband’

Egentligen har vi Tangerine Dream att tacka för synthmusiken. Tangerine Dream var – tillsammans med Kraftwerk – pionjärer inom genren när deras musik började ges ut under 70-talet och musikindustrin revolutionerades.

Men efter 50 framgångsrika år, med över hundra utgivna skivor, verkade det dock som att Tangerine Dream skulle upplösas efter att bandets skapare och tillika mastermind Edgar Froese gick bort i början av 2015. Dock hade Froese redan lagt grunden för en ny vision och version av Tangerine Dream, och nu leds bandet av långtida medlemmen Thorsten Quenschning tillsammans med Ulrich Schnauss och Hoshiko Yamane.

Bandets platta från 2017 ”Quantum Gate” lyckades inte bara ge bandet en större och något yngre publik, den tog också med dem till stora elektro-festivaler över hela Europa. Nu är de aktuella med nytt album som beräknas komma i mars 2022!

Inga evenemang