Skip to content

Olof Wretling, känd från bland annat “Bäst i test”, “Mammas nya kille” och Klungan, är en av landets mest populära komiker och berättare. Han har röstats fram som värd för Vinter i P1 inte mindre än tio gånger och Vinterpratet ”Diagnoserna i mitt liv” blev så populärt att det sattes upp på Rival i Stockholm och togs ut på en rikstäckande turné. I höst är han ute på turnén Kaffet, som har hyllats av kritiker och spelat för fulla salonger runtom i landet. Nu förlängs turnén med sju nya orter våren 2023. Samtidigt släpps ytterligare en föreställning på Rival i Stockholm i december.

– Jag är så himla glad i den här produktionen och det ska bli otroligt roligt att få bjuda ännu fler människor runtom i Sverige på Kaffet även 2023. Det är dröm som går i uppfyllelse att få åka land och rike i en kupé med Sara Lidman, Torgny Lindgren och PO Enqvist, säger Olof Wretling.

Föreställningen har fått namnet “Kaffet” och är en lekfull och komisk iscensättning av Olof Wretlings hyllade Vinter i P1-program. Olof ska ta nattåget från Umeå till Stockholm för att undersöka sina stämband efter att han tappat rösten under en föreställning. I sin nattkupé får han sällskap av inga mindre än författarna Torgny Lindgren, Sara Lidman och PO Enquist.

I “Kaffet” bjuder Olof Wretling in publiken på en resa genom både Sverige och sitt eget liv – med berättelser om hur han hämtade kraft ur vänskap, det roligaste ljudet på jorden och en komikers värsta mardröm: att tappa rösten. Under resans gång ställer vi oss frågan “säger man verkligen “kaffet” om kaffe?”.

Inga evenemang

Recensioner

“Humor, värme och finstämt allvar”
Värmlands Folkblad

“En av Sveriges skarpaste imitatörer”
“Sveriges kanske finaste scenmonologist”

Dagens Nyheter

“Underbar berättare”
“Hisnande bra när han reser genom olika dialekter”

Aftonbladet

“Nästan oförskämt underhållande”
“Wretlings röstimitationer av författarna är hysteriskt skickliga”

Västerbottens-Kuriren

“Gävle-publiken vrider sig av skratt”
Gefle Dagblad

“Världens roligaste tågkupé finns högst troligt i vagn 12”
“Lockar till skratt tills magen krampar, men också till något vått i ögonvrårna”

Nya Wermlands-tidningen