Skip to content

Emil Henrohn åker på turné med ny show i höst – hyllar alla mammor

Ingen har väl missat hans virala succé med låten ”Jag är mamma” som har över 26 miljoner visningar bara på TikTok. Sedan sitt stora genomslag med sketchen och låten har Emil Henrohn bland annat hunnit utses till mäktigaste svensk på TikTok 2022, medverka i Melodifestivalen med låten “Mera mera mera” 2023 och spelat i musikalen Hair 2024. I höst åker han ut i landet på turné med den egna showen ”Jag är mamma – showen” – en hyllning till alla mammor, inte minst till sin egen mamma.

Mammor är de viktigaste vi har och det är på tiden att vi hyllar dem. Min mamma betyder allt för mig, utan henne hade jag nog aldrig vågat drömma om en karriär på scen. Det känns otroligt, fantastiskt och jätteroligt att få sätta upp min egen show för alla mammor och att få träffa publiken, säger Emil Henrohn.

Det blir en härlig blandning av bekanta karaktärer som Nacka-mamman och Monika Jung, Emils populära låtar och mer personliga inslag i ”Jag är mamma – showen” – om mödrar, om Emils roll i TikTok-karriären och om att vara adopterad. Med andra ord en humoristisk och hjärtlig show för alla mammor, alla som har en mamma och precis alla andra som älskar Emils varma humor.

Emil är en fantastisk kreatör och artist som med sitt unika uttryck inte bara får den unga tik-tokanvändaren att skratta. Även hens mamma och mormor förenas ju när de delar humorklippen med varandra. Jag ser mycket fram emot att arbeta fram en rolig, musikalisk liveupplevelse där Emil får möta sin breda publik och förenas med alla som tycker om att skratta tillsammans, säger Klas Wiljergård, regissör och manusförfattare.

Emil Henrohn slog igenom stort på Tiktok under 2022 med låten “Jag är mamma” och utsågs till “den största makthavaren på plattformen i Sverige”. Under 2023 medverkade han i Melodifestivalen med sin låt “Mera mera mera”. Emil besitter även många andra talanger utöver Tiktok och jobbar bland annat som musikalartist, i uppsättningar som Annie och Hair.

”Jag är mamma – showen” är Emil Henrohn första soloshow.

Biljetter släpps den 12 april kl 10.00