Skip to content

Information om covid-19: klicka här för att läsa vad som gäller för Earthgangs evenemang.

EARTHGANG till Sverige med “The Biodeghettable: Euro Trippin”

Om ljudet av Atlanta (i all sin upproriska och metamorfoserande härlighet) kunde syntetiseras till ett enda verk, skulle EARTHGANG vara både arkitekten och evangelisten. Grammynominerade, platinum-säljande duon debuterade på scenen med en rad EP:s och fick snabbt ett rykte för sin eklektiska stil och smittande liveenergi.

EARTHGANG släppte den 3 november en trailer som tillkännagav att det nya efterlängtade albumet GHETTO GODS släpps 2022. Videon är skriven av andra ATL-ien och raplegenden 2 Chainz och regisserad av Fred Saint Foster (Future, Freebandz, Cease and Desist). I videon ger Olu och WowGr8 ett smakprov på vad fans kan förvänta sig visuellt och ljudmässigt, och målar ett nytt landskap för sin musik. GHETTO GODS är uppföljaren till parets kritikerrosade debutalbum, Mirrorland (2019).

I anslutning till trailern släpptes även nya speldatum som en del av EARTHGANG kommande Europaturné “The Biodeghettable: Euro Trippin”. Turnén stöder bandets mission att vara miljövänlig även när de är på turné, med initiativ såsom återanvändbara backstagepass och muggar, att alla som arbetar med turnén får en vattenflaska och det finns vattenpåfyllningsstationer bakom scenen. Man har återanvändbara och komposterbara cateringprodukter, donerar hotelltoalettartiklar till lokala hjälporganisationer. I slutet av turnén görs en rapport om dess miljöeffekter.

Efter att precis ha avslutat en rad amerikanska festivaler, inklusive Governor’s Ball, Outside Lands one on the docks with Rolling Loud LA fortsätter EARTHGANG att befästa sin position som en av musikens favoritduos på turné – nu även i Sverige!