Skip to content

Inga evenemang

2:22 A Ghost Story – internationell spöksuccé kommer till Sverige

Den övernaturliga thrillern från West End kommer till Sverige ­­och bjuder på teater som du aldrig sett den förr. Efter stora framgångar i London och Los Angeles har det blivit Stockholms tur att drabbas av kalla kårar. På scen står enstjärnspäckad ensemble bestående av Johanna Nordström, Rakel Wärmländer, Adam Pålsson och Johannes Kuhnke. För regi står Helena Bergström.

Stålsätt dig för en spökfilm, fast i levande form. Johanna Nordström, Rakel Wärmländer, Adam Pålsson och Johannes Kuhnke tar med oss på en adrenalinfylld kväll kantad av mystiska hemligheter och paranormala aktiviteter. Jenny tror att hennes och maken Sams nya hus är hemsökt, men det vill inte Sam veta av. När de diskuterar saken med gamla vännen Laura och hennes nya partner Benny över en middag blir det en krock mellan tvivel och övertygelse. Kan de döda verkligen gå igen? Paren stannar uppe till klockan 2:22… och då kommer de få svaret.

–   Den här pjäsen är verkligen något utöver det vanliga och något som jag tror fattas teaterscenen i Stockholm. Därför är jag så glad att jag fått chansen att sätta upp den med den här toppensemblen! Det är ett otroligt spännande relationsdrama samtidigt som det finns en extra krydda med en annan dimension. Det gör att publiken garanterat kommer att sitta som på nålar, säger Helena Bergström.

Det är en stjärnspäckad kvartett som möts i höst. Rakel Wärmländer, Adam Pålsson och Johannes Kuhnke är veteraner både på teaterscenen och TV- och filmduken. För komikern och poddstjärnan Johanna Nordström blir det däremot teaterdebut.

–   Det ska bli så roligt att få vara på scen live igen, det är det roligaste jag vet. Jag har länge velat spela teater och prova något annat än humor, så jag är peppad på att få göra en seriös dramaroll. När jag kört standup har jag stått i en källare och hävt öl och jordnötter, så det är kul att få komma in i finrummet, säger Johanna Nordström.

2:22 A Ghost Story har tilldelats 3 WhatsOnStage Awards (inklusive Best New Play) samt nominerats till 3 Olivier Awards.

Pjäsens författare Danny Robins har under flera år intervjuat människor som är övertygade om att de sett spöken. Mötena inspirerade honom att skriva 2:22 A Ghost Story men också att skapa flera dramadokumentärer för BBC. Ett exempel är podcasten The Battersea Poltergeist som blev ett globalt fenomen och klättrade till #1 Drama Podcast World Wide.

 • Längd: 2 h och 30 min ink. paus
 • Åldersgräns: 13 år
 • Regi: Helena Bergström
 • Översättning: Calle Norlén
 • Scenografi: Marcus Englesson
 • Ljusdesign: Per Hörding
 • Kostymdesign: Cilla Zitron
 • Ursprungligen producerad av Tristan Baker och Charlie Parsons för Runaway Entertainment, Isobel David och Kater Gordon. Presenteras enligt överenskommelse med Music Theatre International.

  RECENSIONER

  “Det är Deluxe-känsla över ensemblen”
  “En snygg uppsättning. Bra skådespeleri. Aldrig tråkigt”
  Aftonbladet

  “Välspelad pjäs där spänningen byggs upp ju mer karaktärerna utmejslas och deras relationer och långa vänskap utmanas”
  konsertmusikal.com