Skip to content
Svenska Folkjazzkvartetten

Musik

Inga evenemang

Om Svenska Folkjazzkvartetten

Svenska fiollåtar från Dalarna får nya skepnader i händerna på Svenska Folkjazzkvartetten. Med fyra högst personliga musikaliska röster och en stark kommunikation synliggörs kopplingen mellan jazz och folkmusik på ett sätt som aldrig någonsin skådats. Svenska Fo ren Anton Jonsson och kontrabasisten Vilhelm Bromander, hög energi och spelglädje skapas en symbios mellan många uttryck.

Vemodiga brudmarscher blir till röjig modal-jazz, polskor blir taill smäktande romantiska ballader, valser blir till expressiv frijazz, och polskans och jazzens sväng blir till ett. I höst kommer Svenska Folkjazzkvartettens efterlängtade andra släpp; EP:n Loriken. lkjazzkvartetten lämnar ingen oberörd.

Jonas Liljeberg och Isak Hedtjärn möttes när de studerade jazz i tonåren. De upptäckte snabbt att de delade en stor nyfikenhet och respekt för den svenska traditionella fiolmusiken. Sedan dess har de tillsammans studerat arkivinspelningar på äldre spelmän, träffat levande traditionsbärare, och utforskat sätt att överföra de intrikata detaljerna i fiollåtarna till klarinett och saxofon.  

I den råa energin, vemodet i tonspråket, variationen och improvisationen i stämspel och frasering och inte minst i svänget hittade de en stark röd tråd kopplad till jazzen. Tillsammans med trumslaga

Svenska

Folkjazzkvartetten

Kontakta oss om du vill ha mer information eller boka Svenska Folkjazzkvartetten. Köp biljetter direkt hos officiella biljettombud via länkarna på denna sida.

Pressbilder
Mynewsdesk

Bokningar
Richard Nilsson
rickard.nilsson@allthingslive.se

Booking Form All Things Live

Boka Svenska Folkjazzkvartetten

Vänligen fyll i formuläret för att skicka en förfrågan till vår artistbokare, så återkommer vi så snart som möjligt. Vi kan även kan hjälpa dig hitta artister som sträcker sig bortom vårt eget stall.

1/2