Skip to content
LOVA

Musik

Om LOVA

Mitt under pandemin släppte LOVA sitt hyllade debutalbum ”Grown-ish”, ett album som handlade om att lämna tonårslivet och gå in i vuxenlivet genom ångest, rädsla, ensamhet, utanförskap och osäkerhet – men också med nyfikenhet och om att leva och vara sig själv. 2018 debuterade LOVA med singeln ”You Me And The Silence”, som samma år blev den mest spelade svenska låten på P3. Hon signades till Republic i USA och har sen dess varit flerfaldigt P3 Guld nominerad, vunnit ”Årets Stipendium” av Musikförläggaren, fått YouTube’s utmärkelse ”One to Watch”, streamats över 230 miljoner gånger och hyllats av Major Lazer, Billboard och The Guardian m.fl.

2021 utsågs LOVA av Spotify till en av fem nordiska RADAR-artister – helt enkelt en artist som världen bör hålla ett extra öga på. Under hösten gjorde hon uppmärksammade internationella samarbeten med Gryffin, som artist på låten ”Piece Of Me” och Galantis, som låtskrivare på låten ”Tears For Later”. Hon släppte även Spotifys Studio It’s Hits-singel ”Didn’t Know Shit” med den nordirländska popstjärnan JC Stewart och den italienska super producenten Kina och gjorde en tolkning av ABBA’s ”Happy New Year”.

LOVA är känd för sina ärliga texter och har blivit en talesperson för ångest och psykisk ohälsa. Hon har skrivit musik om sina inre kamper, osäkerhet och hur hon alltid försökt vara “den perfekta flickan”, men också om MeToo-rörelsen och om manligt privilegium, jämställdhet och sexuell objektifiering och hur män bör och inte bör agera. Hon har skrivit musik med bland annat Joakim Berg, ELVIRA och MXM och haft stora synkar i Netflix-produktioner som ”Young Royals”, ”Hjem Til Jul 2” och ”Tall Girl 2”.

Uppträtt har hon gjort på scener såsom Lollapalooza, Popaganda, Queens of Pop och Eurosonic (NL). LOVA har också varit förband åt flera artister som Noah Kahan, Laleh, LANY och Lennon Stella och har spelat i länder som Australien, Storbritannien, Norge, Danmark, Tyskland och Nederländerna.

I år kickstartade LOVA 2024 med att åka iväg på sin allra första, efterlängtade turné “Hey mom, don’t worry I’m on tour” runt om i Norden. Turné-titeln är inspirerad av EPn “Hey mom, don’t worry I’m fine” som hon släppte tillsammans med “Hey dad, I tried to be nice” under 2023. Två EPs med sin egen tonalitet som speglade de två olika sidor av den känslosamma virvelvind som LOVA då befann sig i.

Resten av året kommer LOVA att befinna sig i studion där hon nu jobbar på sitt kommande sophomore album som en värdig och spännande uppföljning på debutalbumet “Grown-ish”. Albumet är planerat att släppas 2025 men för den som inte orkar vänta så länge kan glädjas över att de kan förvänta sig andra musikaliska samarbeten under 2024.

spotify

LOVA

Kontakta oss om du vill ha mer information eller boka LOVA. Köp biljetter direkt hos officiella biljettombud via länkarna på denna sida.

Pressbilder
Mynewsdesk

Bokningar
Emil Rossling
emill.rossling@allthingslive.se

Booking Form All Things Live

Boka LOVA

Vänligen fyll i formuläret för att skicka en förfrågan till vår artistbokare, så återkommer vi så snart som möjligt. Vi kan även kan hjälpa dig hitta artister som sträcker sig bortom vårt eget stall.

1/2