Skip to content
Jesper Rönndahl

Komiker

Konferencier/moderator

Pressbilder
Mynewsdesk

Bokningar
bokning@allthingslive.se

Inga evenemang

Om Jesper Rönndahl

Jesper har synts och hörts frekvent i flera radio- och TV-sammanhang genom åren. Du kan ha hört honom i till exempel “Pang Prego” eller “Hej domstol!” på P3 eller sett honom i “Vem mördade skolan?”, “Centralskolan” eller “Dips” på SVT. Jesper var även programledare för satirprogrammet “Svenska nyheter” mellan 2018-2019 samt programledare för Melodifestivalen 2023. Hela två gånger har han dessutom vunnit SVT:s “På spåret” tillsammans med Elisabet Höglund.

Utöver sitt engagemang i radio och TV är Jesper en rutinerad ståuppkomiker med ett stort intresse för det vetenskapliga och väver gärna in det i sitt innehåll. Han har genomfört flera standupturnéer – “Bildbevis”, “Senaste nytt” och “Jesper Rönndahl Live!”.

Jesper kan bokas som standupkomiker, konferencier, programledare, skådespelare, radioprogramledare och för övrig medverkan i film, tv och radio.

 

Föreläsningar med Jesper

1. Problemlösning – the science way!

Ifall du stöter på ett problem, vänd dig till det som inte gör något annat än löser problem: vetenskapen. Jesper Rönndahl har sedan barnsben intresserat sig för all möjlig vetenskap och är full av historier om hur vetenskapsmän och -kvinnor löst problem på de mest vitt skilda sätt. Med underhållande och handfasta exempel från nu och då inspireras publiken att klura ut lösningarna på sina egna bryderier på helt nya vis, t.ex:

 • Om du kört fast – prova Flemingknepet!
 • Om du inte tycker att någon lyssnar – lös det med Linnés PR-trick!
 • Om du behöver tänka utanför lådan – gör som Hedy Lamarr!
 • Om du har svårt att koncentrera dig – testa Einsteins strumpmetod!
 • Hur ditt problem än ser ut kan du vara säker på att världens största tänkare har stött på ett större – och löst det! Och ifall de inte löst just det problemet, gått vidare, löst något annat och blivit världsberömda. Den flerfaldigt prisbelönte vetenskapskomikern Jesper Rönndahl vet utifrån ett decennium på Sveriges Radio hur man förklarar vetenskapens innersta mysterier så att alla hänger med – och skrattar på vägen.

  Längd: 35-40 min

  2. Klimatpanik

  Kunskapskomikern Jesper Rönndahl tar sig an mänsklighetens största stundande problem och löser dem med med sin unika blandning av humor, fakta och sina egna (och vissa ryssars!) kreativa uppfinningar och idéer. Kunskapskomikern Jesper Rönndahl tar sig an mänsklighetens största stundande problem och löser dem med med sin unika blandning av humor, fakta och sina egna (och vissa ryssars!) kreativa uppfinningar och idéer. En rolig föreläsning som samtidigt tar klimatfrågorna på allvar.

  Längd: ca 50 min

  Booking Form All Things Live

  Boka Jesper Rönndahl

  Vänligen fyll i formuläret för att skicka en förfrågan till vår artistbokare, så återkommer vi så snart som möjligt. Vi kan även kan hjälpa dig hitta artister som sträcker sig bortom vårt eget stall.

  1/2