Skip to content
Emma Molin
Emma Molin

Emma Molin, manusförfattare, skådespelare och en av Sveriges skarpaste kvinnor, har med sitt manusförfattande av bland annat ”Ladies Night” – det tredje avsnittet av ”Grotescos sju mästerverk” – både väckt upp sömniga herravälden och stärkt många kvinnor i och utanför branschen.

Men resan dit började redan som 13-åring då hon såg på revyn Knäpp-igen med Povel Ramel och direkt kände ”Här hör jag hemma”. I gymnasiet lärde hon känna Henrik Dorsin, som hon gjorde lite krogshower och revyer med på Lidingö, och sedan de andra i vad som senare blev Grotesco-gänget.

2004 var Emma med och startade upp Unga Turteatern i Kärrtorp och sökte in till scenskolan utan att komma in. 2006 studerade Emma retorik på Södertörn, därefter flyttade hon till Malmö, pluggade media och kommunikation, körde stand up ett par gånger och fick jobb på Sveriges Radio och P3-programmet ”Pang Prego”. Efter det blev det Stockholm igen och medverkade som en av huvudpersonerna i SVT:s/UR:s ”Bokstavslandet” och i Kanal 5:s humorprogram ”Partaj”. Även ”Grotesco” kunde synas på TV under den här perioden.

I början av 2015 hade Grotesco-gänget premiär för sin första hyllade humor-show på Scalateatern i Stockholm, en publiksuccé som pågick i tre säsonger på fast scen och på turné, och avslutades med stor stil på Cirkus i Stockholm våren 2016. Föreställningen utsågs även till ”Årets scenshow” på Svenska Humorpriset. I slutet av 2017 sändes ”Grotescos sju mästerverk” i SVT där Emma Molin, i avsnittet ”Ladies Night”, var med och synliggjorde patriarkala-strukturer med en enorm träffsäkerhet och där hyllningarna svämmade över på internet.

Emma är också en eftertraktad skådespelare som medverkat i bland annat familjekomedin ”Andra åket”, av Felix Herngren. Hon har även själv utvecklat idéer för TV, skrivit manus samt lett både Grammisgalan och Invigningsceremonin på Göteborgs Filmfestival.

Booking Form All Things Live

Boka Emma Molin

Vänligen fyll i formuläret för att skicka en förfrågan till vår artistbokare, så återkommer vi så snart som möjligt. Vi kan även kan hjälpa dig hitta artister som sträcker sig bortom vårt eget stall.

1/2