Skip to content
Emma-Lee Andersson
Emma-Lee Andersson

Musik

Inga evenemang

Om Emma-Lee Andersson

Man skulle kunna hävda att Göteborg präglat Emma-Lee Anderssons låtskrivande från start. Med en fot i modern svensk pop, vars flaggskeppnamn som Viktor Leksell och Miriam Bryant också är Göteborgsbördiga, har Emma-Lee präglats lika mycket av euforin hos en Håkan Hellström eller något av de otaliga indieband som stått på scener runt staden.

Musik har varit en stor del av Göteborgsbördige Emma-Lee Anderssons liv under lång tid. Som 5-åring började hon skriva låtar och som ung tonåring bildade hon och några vänner sitt första punkband, spelandes allt vad de orkade runt fritidsgårdarna i Göteborg, ända ner till Skåne. Några år senare hade musikintresset utvecklats, ett jobb som lastbilschaufför övergivits, och sex singlar släppts under artistnamnet Bellhouse.

Med Bellhouse förverkligade Emma-Lee lusten att skriva till andra artister, något hon velat göra länge, och under en sådan session skrev hon sin första låt på svenska. Producenten Oliver Forsmark hajade till direkt och föreslog att de skulle testa att skriva mer. Efter några tafatta försök att skriva tidsenliga låtar började de leka med formerna, släppte den berömda sargen och lät idéerna flöda och få ta sina egna vägar framåt. Resultatet blev en handfull säregna poplåtar som blev starten för Emma-Lee Andersson som svensk popsångerska.

Emma-Lee

Andersson

Kontakta oss om du vill ha mer information eller boka Emma-Lee Andersson. Observera att biljetter endast går att köpa via länkarna på denna sida.

Pressbilder
Mynewsdesk

Bokningar
Emil Rossling
emil.rossling@allthingslive.se

Booking Form All Things Live

Boka Emma-Lee Andersson

Vänligen fyll i formuläret för att skicka en förfrågan till vår artistbokare, så återkommer vi så snart som möjligt. Vi kan även kan hjälpa dig hitta artister som sträcker sig bortom vårt eget stall.

1/2