Emma-Lee Andersson

Musik

Man skulle kunna hävda att Göteborg präglat Emma-Lee Anderssons låtskrivande från start. Med en fot i modern svensk pop, vars flaggskeppnamn som Viktor Leksell och Miriam Bryant också är Göteborgsbördiga, har Emma-Lee präglats lika mycket av euforin hos en Håkan Hellström eller något av de otaliga indieband som stått på scener runt staden.

Musik har varit en stor del av Göteborgsbördige Emma-Lee Anderssons liv under lång tid. Som 5-åring började hon skriva låtar och som ung tonåring bildade hon och några vänner sitt första punkband, spelandes allt vad de orkade runt fritidsgårdarna i Göteborg, ända ner till Skåne. Några år senare hade musikintresset utvecklats, ett jobb som lastbilschaufför övergivits, och sex singlar släppts under artistnamnet Bellhouse.

Med Bellhouse förverkligade Emma-Lee lusten att skriva till andra artister, något hon velat göra länge, och under en sådan session skrev hon sin första låt på svenska. Producenten Oliver Forsmark hajade till direkt och föreslog att de skulle testa att skriva mer. Efter några tafatta försök att skriva tidsenliga låtar började de leka med formerna, släppte den berömda sargen och lät idéerna flöda och få ta sina egna vägar framåt. Resultatet blev en handfull säregna poplåtar som blev starten för Emma-Lee Andersson som svensk popsångerska.

Inspiration till texterna som lämnar ingen oberörd, och präglas av sylvassa och träffsäkra betraktelser av mänskligt beteende, kommer från Emma-Lees iakttagelser, upplevelser och olika erfarenheter. Ett dagjobb som barista ger henne många möjligheter att fylla på banken av mänsklig interaktion; diskussioner som ger bränsle åt fantasin, situationer som vittnar om människans karaktär utgör alla gnistan till en fras, en mening, en vers som kan bli en låt.

Med en ryggsäck full av nyskrivna svenska låtar är Emma-Lee Andersson redo att släppa sin debutsingel, ”Spotta i min mun”, som på sitt egna vis tar sig an uppbrott och skuldkänslor. Universella teman berättade med en ytterst personlig röst – en röst vi troligen kommer höra mycket mer av under lång tid framöver.

Spotta i min mun släpps den 22:a oktober 2o21

Kontakta oss om du vill ha mer information eller boka Miss Li. Observera att biljetter endast går att köpa via länkarna på denna sida.

Pressbilder
www.mynewsdesk.com/se/allthingslivesweden

Bokningar
Christian Määttä
christian.maatta@allthingslive.se

Inga evenemang

Booking Form All Things Live

Boka Emma-Lee Andersson

Vänligen fyll i formuläret för att skicka en förfrågan till vår artistbokare, så återkommer vi så snart som möjligt. Vi kan även kan hjälpa dig hitta artister som sträcker sig bortom vårt eget stall.

1/2