Skip to content
Eldkvarn

Musik

Eldkvarn – Det är aldrig försent att lägga av – en ny farvälturné

Sommarens två avskedskonserter med Eldkvarn i den gamla hemstaden Norrköping väckte enormt stor uppmärksamhet och fans från hela landet strömmande in till stan. Efter denna dundersuccé höjs nu rösterna från publiken som kräver att HELA SVERIGE ska få ta farväl av bandet och det ställer Eldkvarn givetvis upp på!

Kanske ska man inte heller förvånas över bandets välvilja med tanke på vad bassisten Tony Thorén brukar svara på frågan om hur länge bandet kommer att hålla på: ”Det är försent att lägga av!”

Eller som Carla uttrycker det: ”När man sitter mitt i det hela och spelar samma låt kväll efter kväll kan man känna sig väldigt trött på alltihop. Några år senare känner man att det skulle vara hur kul som helst att spela samma låtar. Kväll efter kväll”.

Som få andra band i Sverige har Eldkvarn med Plura Jonssons unika texter skildrat både sin gamla hemstads stolta historia i låtar som: ”3:ans spårvagn genom ljuva livet”, ”Alice”, ”27” och även huvudstaden i låtar som ”Stockholms Stjärnor”. Och som få andra har Plura skildrat kärleksrelationer så naket, varmt och sårbart. Att se Eldkvarn live lämnar ingen oberörd. Man golvas av deras samspel och enorma utstrålning.

Med de hyllade albumen ”Himmelska Dagar” och ”Kungarna från Broadway” blev bandet en riksangelägenhet följt av det kultklassade Tältprojektet & turnén ”Cirkus Broadway” med inbjudna gästartister som Thåström, Ratata, Peter LeMarc och Marie Fredriksson.

Sedan dess har det runnit mycket vatten under de berömda broarna och Eldkvarn har fortsatt att spela och ge ut kritikerrosade album samtidigt som bandmedlemmarna även drivit framgångsrika soloprojekt.

Hänförda av Norrköpingspublikens entusiasm efter vad som var tänkt vara bandets sista spelningar samlar nu Eldkvarn trupperna igen inför en stor avskedsturné och gör sig redo att även säga farväl till sin publik i hela Sverige!

Turnén startar i Folkets Park i Malmö den 5 juni och avslutas med flera storstilade finalspelningar på Mosebacke i Stockholm.

Det är aldrig försent att lägga av – vi ses!

Om Eldkvarn

Eldkvarn och Plura Jonssons unika texter har engagerat och älskats av den svenska publiken i över 50 år.  Få andra har som Plura skildrat kärleksrelationer så naket, varmt och sårbart. Att se Eldkvarn live lämnar ingen oberörd. Man fullkomligt golvas av deras samspel och enorma utstrålning.

Med de hyllade albumen Himmelska Dagar och Kungarna från Broadway blev bandet en riksangelägenhet följt av det kultklassade tältprojektet & turnén Cirkus Broadway med inbjudna gästartister som Thåström, Ratata, Peter LeMarc och Marie Fredriksson.Sedan dess har det hunnit mycket vatten under broarna och Eldkvarn har fortsatt att spela och ge ut kritikerrosade album samtidigt som bandmedlemmarna även drivit väldigt framgångsrika soloprojekt.

Sommaren 2024 turnerar de Sverige runt med avskedsturnén ”Det är aldrig försent att lägga av”

Kontakta oss om du vill ha mer information eller boka Eldkvarn. Köp biljetter direkt hos officiella biljettombud via länkarna på denna sida.

Pressbilder
Mynewsdesk

Bokningar
Pernilla Thagaard
pernilla.thagaard@allthingslive.se

Eldkvarn

Eldkvarn

Booking Form All Things Live

Boka Eldkvarn

Vänligen fyll i formuläret för att skicka en förfrågan till vår artistbokare, så återkommer vi så snart som möjligt. Vi kan även kan hjälpa dig hitta artister som sträcker sig bortom vårt eget stall.

1/2