Skip to content
Albin Lee Meldau

Musik

Om Albin Lee Meldau  

Albin Lee Meldau har snabbt blivit en av våra mest älskade artister och har hyllats för sin röst och sitt unika uttryck. Han har sett hur publiken vuxit sig större, åkt på utsålda turnéer och skämt bort oss med ett pärlband av fantastiska låtar. Med sina poetiska och känslosamma texter varvat med vackra melodier och en hisnande röst, har Albin förmågan att berätta en historia – vare sig det är på svenska eller engelska.  

Albin släppte sin debutsingel “Lou Lou” år 2016 – en låt som nådde lyssnare över hela världen. Den följdes av två EP-skivor och turnéer i Europa och USA. Två år senare gick han från att vara en omtalad debutant till att få sitt stora genombrott i programmet Så mycket bättre. Där hyllades han för sina tolkningar, sin röst och sitt unika uttryck. Samma år släpptes debutalbumet ‘About You’ som fortsatte ge Albin både svensk och internationell uppmärksamhet och följdes upp av slutsålda turnéer och EP-skivan “The Purgatory Sessions” med akustiska versioner av låtar från debutalbumet. 

Albins andra album “På svenska” släpptes år 2021 – en mycket personlig skiva där han berättar historien om sin resa från aktiv drogmissbruk till ett nyktert liv, med texter som är gripande, känslosamma, brutala och ärliga.  

När Albin skapar musik hämtar han inspiration från musikhistoria; från blues, soul, reggae, de stora svenska trubadurerna, men också från samtida musikskapare. Hans speciella kombination av röst, musikalitet och berättande har blivit internationellt erkänd; hans musik har spelats på BBC Radio, han har uppträtt i olika brittiska TV-program och samarbetat med flera av de största amerikanska låtskrivarna och producenterna.  

I juni 2023 släppte Albin låten “When You’re Here”, som är det första smakprovet från hans kommande engelska album och det första engelska släppet sedan förra årets hit “Forget About Us”. Den nya musiken följer också i spåren av den enorma succén med Albins så älskade låt “Josefin” som, närmare två år efter att den släpptes, har uppnått 4 x Platina, blivit ett online-fenomen och legat stadigt på Svensktoppen. I mars anslöt han sig också till den lilla, exklusiva skara svenska artister som har sålt ut en av landets mest ikoniska arenor; Avicii Arena, då han gjorde en stor konsert tillsammans med Gränslandet SYMFONIORKESTER och flera musikaliska vänner. 

Albin Lee

Meldau

Kontakta oss om du vill ha mer information eller boka Albin Lee Meldau. Köp biljetter direkt hos officiella biljettombud via länkarna på denna sida.

Pressbilder
Mynewsdesk

Bokningar
Rickard Nilsson
rickard.nilsson@allthingslive.se

*All Things Live Sweden i samarbete med Wasserman agency.

Booking Form All Things Live

Boka Albin Lee Meldau

Vänligen fyll i formuläret för att skicka en förfrågan till vår artistbokare, så återkommer vi så snart som möjligt. Vi kan även kan hjälpa dig hitta artister som sträcker sig bortom vårt eget stall.

1/2