Skip to content
The One

Dans

Musik

Musikal

Inga evenemang

Om The One

Ett antal dansare går på sitt livs viktigaste audition, den för ”The One”. Producenten och koreografen, spelade av Christine Meltzer och Erik ”Jerka” Johansson, leder audition och de söker efter en stjärna. Dansarna vill alla vinna och därmed få chansen till det stora genombrottet och få ett värde i, vad de tycker är sina utsatta och värdelösa liv. Men för att nå dit måste de berätta om sig själva och de känner sig till en början tveksamma till att öppna sig och blotta sin sårbarhet. De är alla vana vid att hålla upp en fasad.

Berättelserna om dansarnas liv är hämtade från verkligheten. En verklighet som beskriver en framgångsfixerad tid som ställer stora krav på unga och deras självkänsla.

The One är en modern, nyskriven musikal av Fredrik ”Benke” Rydman och Åsa Lindholm med originalmusik av populära svenska låtskrivare som, Laleh, Miss Li, Sonny Gustafsson, Linnea Deb, Joy Deb, Lukas Nathanson och Anton Hård af Segerstad.

Tid: 2,30 ink paus

Ålder: Rekommenderat 13 år.

Ensemblen består av:

Alvaro Estrella
Amelis Riquelme Nicoletti
Christine Meltzer
Emilio Araya
Erik Johansson
Isa Tengblad
Janice Kamya Asante
Marcus Møller
Oscar Wallgren
Victoria Pérez

ENSEMBELN

“The One har varit med mig de senaste tre åren, som ett hjärteprojekt och min kärleksförklaring till dansen och allt den har gett mig. Man skulle kunna säga att hela mitt liv som dansare har varit en förberedelse för just den här föreställningen. Jag vill förnya begreppet musikal genom att använda dagens popmusik, det man dansar och uttrycker sig till idag, men också förmedla hur unga människor tänker och känner idag, 2023. Det är en fråga som intresserat mig den senaste tiden”

– Benke Rydman