Skip to content
Hjälp mig inte

Teater

Inga evenemang

Om Hjälp mig inte 

William Spetz nya föreställning Hjälp mig inte är en scenisk storm där allt det där du aldrig trodde kunde hända på en vanlig svensk vårdcentral händer. Skådespelaren Sven Björklund drar tillsammans med William Spetz med publiken från ett väntrums beigea tristess, rakt ner i ett fritt fall av absurditet. 

När de två karaktärerna patienten Marcus (William Spetz) och allmänläkaren Lennart (Sven Björklund) möts för att tala om antidepp förvandlas ett grått undersökningsrum snart till en boxningsring av hawaiipizza, fejkade ångestattacker och discoglittrande duetter. Marcus trodde han skulle få hjälp att trappa ner på tabletterna, men Lennart visar sig bära på en rad hemligheter som istället triggar dem båda att agera mot konstens alla regler.  

Hur många gånger ska Marcus behöva upprepa att han vill ut ur medicindimman och varför vägrar Lennart förstå? Vem är det egentligen han ser när han tittar på Marcus och vem är det som ständigt ringer på Marcus telefon? 

Hjälp mig inte är William Spetz första egenskrivna pjäs sedan den kritikerrosade föreställningen Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?  från 2016.Manuset är fiktivt men berättelsen är inspirerad av personliga erfarenheter från William Spetz själv och hans närmsta vänner. 

Recensioner

“Multibegåvningen Spetz och Klungans Björklund är ett formidabelt par”
“Välfunnet och välspelat“

– Dagens Nyheter

“Det är väldigt bra. Samspelet mellan Björklund och Spetz svänger från första stund. De är toppen helt enkelt”
– Expressen

“Imponerar som dramatisk debut. Laddad med mycket humor. William Spetz erövrar ny mark”
– Svenska Dagbladet

Booking Form All Things Live

Boka Hjälp mig inte

Vänligen fyll i formuläret för att skicka en förfrågan till vår artistbokare, så återkommer vi så snart som möjligt. Vi kan även kan hjälpa dig hitta artister som sträcker sig bortom vårt eget stall.

1/2