Skip to content
Our Planet

Musik

Den Emmy-belönade® Netflix-dokumentären Our Planet blir live-konsert på Avicii Arena

“Storslagen, viktig, mästerverk” – är några ord som använts för att beskriva den omåttligt populära Netflix-dokumentären Our planet som hade premiär 2019. Den 15 oktober 2022 kommer Our Planet framföras live på Avicii Arena med dirigent Steven Price och full orkester som ackompanjerar höjdpunkter från den färgstarka resan runt vår enda planet.

Originalserien Our planet tog fyra år att fullborda och visar upp världen omkring oss som riskerar att gå förlorad. Our planet är en hjärtskärande och omvälvande serie som pendlar mellan hopp och förtvivlan, för stora och små varelser och levande ting på vår planet. Den är inspelad i över 50 länder med samtliga kontinenter representerade. Our Planet Live in Concert tar serien till arenaformat och samlar några av världens främsta kreativa filmskapare, musiker och naturvårdare, däribland kompositören Steven Price, producenten Floris Douwes, folkkära berättaren Sir David Attenborough och världens ledande ideella naturvårdsorganisation Världsnaturfonden WWF. Ett storslaget projekt med målet att ta med publiken på en unik upplevelse som på ett engagerat sätt visar vår planets sårbarhet.

“Our Planet Live in Concert är verkligen en unik upplevelse! Skaparna av Our Planet har tagit de mest hisnande sekvenserna från serien för att ge live-publiken på plats en hänförande och övertygande berättelse på stor skärm i full HD-kvalitet. Vi är glada och hedrade över att den Oscar-vinnande kompositören av serien, Steven Price, kommer att vara värd och uppträda live på showerna,” säger producenten Floris Douwes på GEAlive.

Our Planet Live in Concert utgår från väl valda höjdpunkter från dokumentärserien vilka visas på en gigantisk skärm och gör att publiken kan uppslukas helt av jordens vilda djur och deras livsmiljöer. Arenabelysningen är framtagen för att öka den visuella upplevelsen bortom skärmen och runt om i arenan och är programmerad att köras i synk med filmen. Den Oscar®-belönade kompositören Steven Price har komponerat specialgjorda musikstycken exklusivt för Our Planet Live in Concert som framförs av en 44-mannaorkester. Sir David Attenborough ger liv till de visuella intrycken med sin alldeles säregna berättarröst.

Formatet Our Planet Live in Concert är speciellt utvecklad av producenterna WWF, Silverback Films och Oscar®-belönade kompositören Steven Price och presenteras av General Entertainment Associates. Biljetter släpps 29 oktober 2021, kl. 10.00 och finns till försäljning på allthingslive.se/artist/our-planet. Nettovinsten från konserten går till WWFs arbete med att hejda förstörelsen av jordens naturliga livsmiljöer.